Close
Javítanál az életminőségeden? Ez lehet a legjobb ország Európában, ha külföldre költöznél

Javítanál az életminőségeden? Ez lehet a legjobb ország Európában, ha külföldre költöznél

Az InterNations expatokat tömörítő közösségi oldal minden évben elvégzi elégedettségi felmérését a külföldön élők körében.

Idén is több mint 12 ezer külföldön élőt kérdeztek meg a világ 53 országában arról, hogy mennyire elégedettek az körülményeikkel. Arra kérték őket, hogy értékeljék, mennyire könnyű letelepedni, munkát vállalni és szabadidős tevékenységeket találni abban az országban, ahol élnek, emellett vizsgálták a digitális szolgáltatások minőségét, a bürokrácia útvesztőit, a lakhatási lehetőségeket és a nyelvi nehézségeket is.

Az eredmények szerint idén két európai ország került az első tízbe, Spanyolország és Portugália, előbbi a második, utóbbi a tizedik helyre.

Spanyolországnak az első, 2014-es felmérés óta stabil helye van az első tízben az életminőség és a világ legjobb szabadidős lehetőségei tekintetében. Az itt élő külföldiek 88 százaléka elégedett az itteni kultúrával és éjszakai élettel, míg a világátlag 68 százalék.

Alicante

Az éghajlat és időjárás világviszonylatban a harmadik helyen áll, de az ország nem teljesít olyan jól, ha a külföldi munkavállalásról van szó. A megkérdezettek kevesebb mint fele mondta azt, hogy az odaköltözéssel javultak a karrierlehetőségei, és 36 százalék elégedetlen a helyi munkaerőpiaccal. Ugyanakkor a külföldiek közel háromnegyede elégedett a munka és a magánélet egyensúlyával.

Portugáliában a könnyű letelepedés az egyik legfontosabb pozitívum, de az sem elhanyagolható, hogy az ott élő megkérdezettek több mint háromnegyede otthon érzi magát, és több mint 80 százalékuk úgy érzi, szívesen látják az országban, és az emberek barátságosak.

Szintén az ország előnyei közé tartozik az éghajlat, a jó időjárás és a jó levegőminőség, de a külföldiek több mint fele nehezen boldogul a bürokráciával, és az ország a rosszul teljesít a karrierlehetőségek kategóriájában is, ahol a 49. helyen áll. Bár a fizetések nem túl magasak, a külföldiek 78 százaléka úgy véli, hogy a jövedelme elegendő vagy több mint elegendő a kényelmes élethez.

Ez lett a tíz legjobb úti cél a külföldre költözéshez:

 1. Mexikó
 2. Spanyolország
 3. Panama
 4. Malajzia
 5. Tajvan
 6. Thaiföld
 7. Costa Rica
 8. Fülöp-szigetek
 9. Bahrein
 10. Portugália

Ez pedig a tíz legrosszabb:

 1. Japán
 2. Új-Zéland
 3. Málta
 4. Olaszország
 5. Dél-Afrika
 6. Németország
 7. Dél-Korea
 8. Türkiye
 9. Norvégia
 10. Kuvait

A cég egy korábbi felmérése Európa legjobb és legrosszabb városait rangsorolta, egy másik kutatásban pedig a piszkos anyagiak szempontjából vethetünk egy pillantást a világ különböző szegleteire.

(Forrás: Euronews, InterNations, képek: Getty Images, Unsplash)

spanyolország | országok | legrosszabb | költözés | külföld

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram