Javítanál az életminőségeden? Ez lehet a legjobb ország Európában, ha külföldre költöznél

Az InterNations expatokat tömörítő közösségi oldal minden évben elvégzi elégedettségi felmérését a külföldön élők körében.

Idén is több mint 12 ezer külföldön élőt kérdeztek meg a világ 53 országában arról, hogy mennyire elégedettek az körülményeikkel. Arra kérték őket, hogy értékeljék, mennyire könnyű letelepedni, munkát vállalni és szabadidős tevékenységeket találni abban az országban, ahol élnek, emellett vizsgálták a digitális szolgáltatások minőségét, a bürokrácia útvesztőit, a lakhatási lehetőségeket és a nyelvi nehézségeket is.

Az eredmények szerint idén két európai ország került az első tízbe, Spanyolország és Portugália, előbbi a második, utóbbi a tizedik helyre.

Spanyolországnak az első, 2014-es felmérés óta stabil helye van az első tízben az életminőség és a világ legjobb szabadidős lehetőségei tekintetében. Az itt élő külföldiek 88 százaléka elégedett az itteni kultúrával és éjszakai élettel, míg a világátlag 68 százalék.

Alicante

Az éghajlat és időjárás világviszonylatban a harmadik helyen áll, de az ország nem teljesít olyan jól, ha a külföldi munkavállalásról van szó. A megkérdezettek kevesebb mint fele mondta azt, hogy az odaköltözéssel javultak a karrierlehetőségei, és 36 százalék elégedetlen a helyi munkaerőpiaccal. Ugyanakkor a külföldiek közel háromnegyede elégedett a munka és a magánélet egyensúlyával.

Portugáliában a könnyű letelepedés az egyik legfontosabb pozitívum, de az sem elhanyagolható, hogy az ott élő megkérdezettek több mint háromnegyede otthon érzi magát, és több mint 80 százalékuk úgy érzi, szívesen látják az országban, és az emberek barátságosak.

Szintén az ország előnyei közé tartozik az éghajlat, a jó időjárás és a jó levegőminőség, de a külföldiek több mint fele nehezen boldogul a bürokráciával, és az ország a rosszul teljesít a karrierlehetőségek kategóriájában is, ahol a 49. helyen áll. Bár a fizetések nem túl magasak, a külföldiek 78 százaléka úgy véli, hogy a jövedelme elegendő vagy több mint elegendő a kényelmes élethez.

Ez lett a tíz legjobb úti cél a külföldre költözéshez:

 1. Mexikó
 2. Spanyolország
 3. Panama
 4. Malajzia
 5. Tajvan
 6. Thaiföld
 7. Costa Rica
 8. Fülöp-szigetek
 9. Bahrein
 10. Portugália

Ez pedig a tíz legrosszabb:

 1. Japán
 2. Új-Zéland
 3. Málta
 4. Olaszország
 5. Dél-Afrika
 6. Németország
 7. Dél-Korea
 8. Türkiye
 9. Norvégia
 10. Kuvait

A cég egy korábbi felmérése Európa legjobb és legrosszabb városait rangsorolta, egy másik kutatásban pedig a piszkos anyagiak szempontjából vethetünk egy pillantást a világ különböző szegleteire.

(Forrás: Euronews, InterNations, képek: Getty Images, Unsplash)

országok | portugália | expat | külföld | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom