Close
Ennyiért lehet bejárni Európát magánrepülővel

Ennyiért lehet bejárni Európát magánrepülővel

Tömény program vár azokra, akik jegyet vesznek a luxusutazásokat szervező Red Savannah európai Grand Tourjára, de a környezettudatosság közben elvérzik.

A jövő szeptember 12-én kezdődő vakációra 15 embert várnak, akik egy Embraer Legacy ER 135 magángép első osztályán érkezhetnek Londonból Olaszországba, Görögországba és Horvátországba. Az utazás egy vacsorával kezdődik a Wellington-diadalívnél, melyhez az aláfestést a királyi testőrség zenekara szolgáltatja, majd Nicolas Coleridge, a Victoria & Albert Museum elnöke mond beszédet.

A Wellington-diadalív

A következő állomás Szicília lesz, ahol koncerttel összekötött privát koktélparti várja a résztvevőket a palermói Santissimo Salvatore templomban, az estét pedig a Palazzo Francavillában tölthetik.

Ezután Szantorinire utaznak, ahonnan kiruccanást tesznek Szikinosz és Iosz szigetére, majd Dubrovnikot és Šipan-szigetét fedezhetik fel, ahol a középkori falak tetején vacsorázhatnak. Végül Velencében egy történész vezetésével tehetnek sétát a titkos kertekben, az élményt pedig egy álarcos búcsúvacsora koronázza a Gritti palotában.

A Gritti palota

Utazás közben az egyedi kialakítású repülőn az angol királyi család kedvenc vacsoraklubjának, a Mosimann’s Londonnak, egészen pontosan Anton Mosimann séfnek a fogásait szolgálják fel,

aki Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjén is gondoskodott a finom falatokról, és aki a Dorchester hotel két Michelin-csillagos éttermének menüjéért is felel.

Az utazást Julie Montagu vezeti, aki American Viscountess nevű Youtube-csatornáján oszt meg különböző kulturális tartalmakat, és akinek férje, Luke Montagut, Hinchingbrooke vikomtja.

Dubrovnik

És hogy mindez mennyibe kerül? Azok, akik január 31-e előtt foglalnak két személyre, fejenként már 139 500 dollártól (56 millió 376 ezer forinttól) benevezhetnek a kalandra, január után pedig az ár személyenként 145 ezer dollárra emelkedik. Az ár tartalmaz egy Rainforest Trustnak küldött adományt is az utazás szén-dioxid-kibocsátásának ellensúlyozásaként, de a céget is így is érheti némi kritika amiatt, hogy a legkevésbé sem törekszik a kibocsátás csökkentésére.

A magánrepülőzés egyre nagyobb viták kereszttüzébe kerül, és egy Twitter-csoport nyomása miatt a világ második leggazdagabb embere meg is vált a saját gépétől.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Getty Images)

Red Savannah | utazás | magánrepülő

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram