Close
Két budapesti bárt is Európa legjobbjai közt említenek

Két budapesti bárt is Európa legjobbjai közt említenek

A gasztronómiai élet fejlődéséhez ugyanúgy hozzátartozik a bárkultúra is, mint az éttermek és a street food. A Big 7 Travel listázta a kontinens legjobb bárjait, és a listán előkelő helyen végzett két budapesti hely is. 

Az első helyet az antwerpeni Dogma kapta, második a londoni Scout Bar, míg az ötvenes lista harmadik helyén egy skandináv bár, a a stockholmi A Bar Called Gemma végzett. A gyűjtés elég menőre és sokfélére sikeredett, azonnal indulnánk is tesztelni őket.

Szerencsére közülük kettőt akár egy órán belül meg is látogathatunk, ugyanis az ötven között két fővárosi bárt is találunk, ráadásul körülbelül ötpercnyire egymástól, tehát akár egy este alatt kipróbálhatjuk, hogy milyen Negronit készítenek a két nagyszerű helyen.

Kifejezetten ázsiai ihletésű, minimalista, barokkos, rusztikus és tiki hangulatú helyek mellett a budapesti befutók elegánsabb, speakeasy hangulattal bíró bárok lettek.

29. helyen találjuk a Síp utcai Hotsy Totsyt, mely évek óta az élvonalban van, hozzájuk mi is akármikor betérünk egy klasszikusra vagy valami őrültségre.

A kettő az egyben Hotsy (elöl bár, hátul egy borbélyság) azért is rendkívül szimpatikus hely, mert náluk alig van fluktuáció. Évek óta ugyanazokat a megbízható arcokat látjuk a pultban, akikre rábízzuk a tökéletes italválasztást és akár a féltett titkainkat is. Ráadásul folyamatosan fejlődnek, újabb és újabb ötletekkel kedveskednek a vendégeknek. Szeretjük, hogy élőzenés estjeik is vannak, ez nem túl megszokott egy koktélbártól.

A Big 7 Travel rövid leírásában is méltatják a figyelő és profi vendéglátókat, és megsúgják, hogy nemcsak akkor járunk jól a Hotsy Totsyban, ha a kedvencünket kérjük, hanem nyugodt szívvel érdeklődjünk a csapat kedvencei felől is.

19. helyen végzett a Black Swan, a Klauzál utca legelegánsabb helye. Az arany-fekete kettősére alapozó, már-már Gatsbyt idéző bár kötelező állomás mindazoknak, akik egy egész estés koktélozásra és csipegetésre vágynak.

A Swanben túlmutatnak az olívabogyó-fűszeres magvak-sonka trióján, és igen komoly barfood választékkal támogatják a gyönyörű és gondosan készített koktélokat.

Mindenki biztos lehet benne, hogy a legújabb kisüzemi ginek vagy legvadabb mezcalok is a létrával megközelíthető magas polcon várják az értő kezeket.

A Black Swant szentélynek nevezik, ami kicsit sem túlzó, hiszen valóban olyan az atmoszféra és a profizmus, hogy odabent nem tudunk a város többi részére gondolni, sőt, a gondjainkat is kívül hagyhatjuk. Így gondolták ezt a Big 7 Travel szerkesztői is.

Gratulálunk mindkét bárnak és csapataiknak!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Hotsy Totsy Budapest Facebook, Black Swan Facebook) 

barlife | cocktail | bárélet | black swan | big7 travel

FOLYTASD EZZEL

Ezekért a tejes kólákért őrül meg most éppen a világ

Hét ország, hét fantasztikus karácsonyi étel

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram