Close
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában

Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában

Az olaszországi sípályák a 2020-as zárva tartás után végre újra megnyílnak, Franciaország és Ausztria is követheti a példát.

2020 márciusában vezették be az első járványügyi korlátozásokat Olaszországban, a sípályák pedig azóta zárva tartottak.

Novemberben azonban az olasz síelők visszatérhettek, várhatóan pedig Franciaország, Ausztria és Németország sem fogja feláldozni az idei szezont is.

Olaszország készen áll a síszezonra

Hivatalosan december 4-én startol el a síszezon Olaszországban, egyes pályák azonban már november végén megnyitottak. A járványügyi szabályok értelmében azonban a zárt liftet kizárólag a védettségi igazolással és a 24 órán belül készített negatív Covid-teszttel rendelkezők használhatják.

Svájc tavaly is nyitva tartotta sípályáit, és idén sem tervez bezárni, viszont az igazi szezon várhatóan december közepén indul majd el. Az üdülőhelyeknél található éttermeket védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják, a síelőknek a felvonókon ezt nem kell bemutatniuk, maszkot ellenben kötelező viselniük.

Ugyanez a helyzet Németországban is. Az ADAC német autóklub szerint, az ország sípályái a korábbi terveknek megfelelően fognak kinyitni, azonban a svájcival megegyező szigorú szabályok mellett üzemelhetnek csak.

Franciaországban 250 sípálya várja a sportolni vágyókat

A tavalyi zárást követően idén Franciaország mintegy 250 sípályája várja azt, hogy ismét üzemelhessenek. Val Thorens, Európa legmagasabban fekvő síterepe volt az első, amely november 20-án visszaengedte a síelőket. A maszk viselése minden 11 éven felüli számára szükséges a sífelvonókon és a pályákon is, de a szociális távolságtartás szabályait is be kell tartani. A sípályákat üzemeltetők szakmai szövetsége közleményben már felhívta a figyelmet, hogy

amennyiben a járvány tovább terjed az országban, minden tizenkét éven felüli síelőnek be kell majd mutatnia a védettségi igazolását.

A jelenleg még lezárás alatt álló Ausztria is nyitásra készül, az osztrákok pedig már most is használhatják saját síterepeiket, mivel az szabadtéri sportolásnak minősül, így engedélyezett számukra. Az egyik legnépszerűbb üdülőhely, Ischgl december 3-án tervezi berúgni a síszezont, azonban a sípályák többsége megvárja december 13-át, hogy feloldják a zárlatot, hiszen a szállodák jelenleg nem üzemelnek, így turistákat nem tudnának fogadni.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

télisport | sípálya | Európa | | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram