Close
El sem kezdődött, de máris vége az idei síszezonnak?

El sem kezdődött, de máris vége az idei síszezonnak?

November utolsó napjaiban már az európai síszezon kezdetének kellene örülnünk, a tavalyi évhez hasonlóan azonban könnyen lehet, hogy az idei is elmarad.

Ausztria zárva

Ausztria a magyar síelők egyik kedvelt úti célja, azonban az ország december 12-ig zárlatot jelentett be, így az utazók csak munka, tanulás vagy családi okokból léphetnek be az országba.

A turisták tehát nem mehetnek a szomszédos országba, mondjuk nem is nagyon tudnának hová, ugyanis a szállodák, éttermek és bárok szintén zárva tartanak. Számos síközpont – így például Moelltaler Gletscher, Kitzsteinhorn, Stubai és Kituzbuehel – azonban továbbra is nyitva van, igaz, csak az osztrákok előtt, mivel a síelés “szabadtéri kikapcsolódásnak” minősül.

Mi a helyzet Európa többi részével?

Olaszország a közelmúltban szigorított a járványügyi intézkedéseken, december hatodikától pedig kizárólag azok használhatják a sífelvonókat, az éttermeket és a bárokat, akik igazolni tudják oltottságukat, vagy azt, hogy felépültek a koronavírusból.

Egyes utazási irodák éppen ezért azt javasolják, hogy a járványra is érvényes lemondási feltételek mellett foglaljanak utat a síelni vágyók és kerüljék a bérletek előzetes megvásárlását.

Svájcban is terjed a járvány, azonban november 25-ig nem jelentettek be szigorúbb intézkedéseket. Ez azt jelenti, hogy a turisták szabadon látogathatják az alpesi üdülőhelyeket, amennyiben igazolni tudják az oltottságukat, vagy negatív Covid-teszttel rendelkeznek.

Franciaországban azonban szintén korlátozások jönnek, igaz, azok egy része csupán január közepén lép életbe. Jelenleg a síelőknek csak a védettségüket szükséges igazolniuk, vagy negatív tesztet kell bemutatniuk.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

síelés | szigorítás | járványügyi intézkedés | korlátozás | covid

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram