Close
Európa legjobb strandjai tárt karokkal várják a szörfösöket

Európa legjobb strandjai tárt karokkal várják a szörfösöket

Nem kell a világ végéig menni ahhoz, hogy fantasztikus szörfparadicsomokban szeljük a hullámokat. Európában is számos olyan partszakasz található, amelyek tökéletesek a kezdő, a középhaladó és a haladó szörfösök számára is. Ezekből gyűjtöttünk össze párat.

La Grande Plage, Biarritz, Franciaország – kezdőknek

A biarritzi La Grande Plage-on gyengéd habok hullámzanak, de szezonon kívül meglehetősen ütős hullámokat is elkaphatunk. A tengerparti szakasz ráadásul hosszú, homokos fenekű, így jóval biztonságosabbnak számít, mint a zátonyokkal tarkított szörfterületek.

A francia paradicsomban számos szörfiskola várja a kezdő sportolókat, ahol nagy szakmai tapasztalattal és rutinnal rendelkező oktatóktól sajátíthatják el a szörfözés alapjait.

Achill-sziget, Írország – középhaladó szörfösöknek

Írország legtöbb szörfstrandját a haladóknak és a profiknak ajánlják, kivétel ezek alól az Achill-sziget, ahol közepes hullámok várják a vízi sport szerelmeseit. A három kilométeres, Keelnél található strand tökéletes terepet jelöl ki, ráadásul a közelben egy jól kiépített parkoló is megtalálható.

A szörfözők a hullámlovaglás mellett számos egyéb programon is részt vehetnek, például túrázhatnak, kerékpározhatnak, madármegfigyelésekre mehetnek.

Tinosz, Görögország – középhaladó szörfösök számára

Az Égei-tenger nyugodt vizéről elsőre nem a szörfözés jut eszünkbe, holott Tinosz északi oldalán található Kolimbithra strand pontosan ebből a célból épült ki.

Júliusban és augusztusban az úgynevezett Meltemi-szelek uralkodnak, amelyek tökéletes hullámokat szolgáltatnak a középhaladó szörfösök számára.

A sportolás mellett ráadásul festői öblökben lehet barangolni, csendes, homokos strandokon lehet pihenni, és kecskecsordákat is lehet terelgetni a hegyvidéki csúcsokon, melyek közelében ősi kolostorok, szélmalmok állnak.

La Speranza, Szardínia, Olaszország – haladó szint

Szardínia nyugati partja mágnesszerűen vonzza a hullámokat. A szakértők a La Speranza strandot tartják a profi szörfösök mekkájának, akik számára a tenger kavargó vízialagutakat rajzol ki.

Arrébb, a kaktuszokkal borított dombok mentén a csendesebb partvonalak is fellelhetők, ahol a pihentető strandolásra is beiktathatunk.

Látva ezt a kisfilmet a világ talán legszebb szörfparadicsomairól, nem lehet már ellenállni a hullámok csábításának, úgyhogy indulunk is beszerezni egy deszkát.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

szörf | utazás | tipp | Európa | paradicsom

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram