Hálókocsis vonat köti össze jövő hónaptól Európa két kulturális fellegvárát

A Berlint Brüsszellel összekötő European Sleeper a jövő hónaptól Drezdába és Prágába is eljut.

Reneszánszukat élik az európai éjszakai vonatutak, mivel a repülőgépekhez képest sokszor olcsóbb, de mindenképpen környezetbarátabb és kényelmesebb alternatívát nyújtanak. A European Sleeper tavaly indított járatot Brüsszel és Berlin között, a jövő hónapban pedig a vasúttársaság még tovább bővíti szolgáltatását.

Az új útvonal a kontinens két kulturális fellegvárát, Brüsszelt és Prágát köti majd össze.

A European Sleeper Brüsszel-Prága útvonala tulajdonképpen a Brüsszel-Berlin út a meghosszabbítása. Jelenleg a Good Night Train állomásai Antwerpenben, Rotterdamban, Amszterdamban és Berlinben vannak. Az új járat Drezdában is megáll majd, mielőtt befut Prágába.

A teljes út várhatóan tizenöt órát vesz igénybe, Brüsszelből 19:22-kor indul, Prágába pedig másnap 10:56-kor érkezik.

Az első Brüsszelből Prágába tartó járat március 25-én indul. A vonat kezdetben hetente kétszer, hétfőn és szerdán fog indulni, de 2025 márciusától várhatóan naponta közlekedik. A European Sleeper azt tervezi, 2026-ig Amszterdamtól egészen Barcelonáig is eljuttatná utasait.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

prága | brüsszel | european sleeper | éjszakai vonat | drezda

FOLYTASD EZZEL

Van egy lélegzetelállító esőerdő Európában, ami Magyarországtól sincs messze

Öt dolog, amire minden utasnak oda kell figyelnie a gépen

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram