Close
Új társaság forradalmasíthatja a nagysebességű vasúti közlekedést Európában

Új társaság forradalmasíthatja a nagysebességű vasúti közlekedést Európában

Két nagysebességű vasutat működtető társaság egyesíti erőit, hogy egyszerre kiszolgálhassa a kontinens öt országát.

Az Eurostar és a Thalys egyesülését követően képessé válnak arra, hogy

összekössék az Egyesült Királyságot, Franciaországot, Belgiumot, Hollandiát és Németországot.

Az összeolvadást az Európai Bizottság a héten már jóvá is hagyta, megállapították ugyanis, hogy az az Európai Unió versenyjogi szabályai alapján nem vet fel aggályokat.

A két vállalat egyesülésének ötlete természetesen nem újkeletű, már 2019-ben bejelentették, hogy megteszik ezt a lépést, ám miután a koronavírus világjárvány kitört, a jegyeladások pedig egyik napról a másikra visszaestek, a tervet is elnapolták.

A pandémia során mindkét vállalat komoly anyagi nehézségekkel küzdött,

sőt, az Eurostar kishíján a csőd szélére is került.

A Thalys jelenleg Franciaország, Hollandia, Németország és Belgium között közlekedik nagysebességű vasútjaival, míg az Eurostar a Csatorna-alagúton keresztül halad Londonból Párizsba, Brüsszelbe és Amszterdamba.

Mindkét társaság többségi tulajdonosa a francia SNCF vasúttársaság.

Guillaume Pepy, az SNCF elnöke úgy fogalmazott: az új vasúttársaság 18,5 millió utas számára tud vonzó alternatívát nyújtani a közúti és légi közlekedéssel szemben, működésük során pedig céljuk, hogy

a legfenntarthatóbb, leggyorsabb, leghatékonyabb és legbiztonságosabb utazási módot biztosíták Európában.

A Project Green Speed ​​eltökélte, hogy 2030-ra évi 30 millióra növeli az utasai számát, emellett azt remélik, hogy maximalizálják a megújuló energia felhasználását is. Az egyesülésnek köszönhetően a jövőben olyan járatokat is indíthatnak, amelyek Londontól Brüsszelen át egészen Kölnig vagy Frankfurtig közlekednek majd.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

közlekedés | vasúttársaság | eurostar | barothy anna | fenntarthatóság

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram