Ez az év színe 2023-ban – Tíz enteriőr, amit átjár a csodálatos árnyalat

A Dulux a Wild Wondernek keresztelt halványsárga árnyalatot választotta 2023-ra az év színének.

A festékmárka minden évben kihirdeti az év színét, amely meghatározza majd a lakberendezési trendeket. 2023-ra a választásuk a halványsárga árnyalatú Wild Wonderre esett, amely az emberek és a természet szorosabb kapcsolatát, a mentális egészség javítását hirdeti. Ahogy a Dulux fogalmaz,

a mai világban az emberek a természet csodáiba merülnek, hogy megtalálják azt a támogatást, inspirációt és egyensúlyt, amit keresnek.

Úgy vélik, hogy a betakarított, friss gabonára emlékeztető színárnyalat pozitivitást és természetességet sugároz, ezáltal pedig segít abban, hogy jobban érezzük magunkat az otthonunkban. De a szín otthonos hangulatot kölcsönözhet a kereskedelmi belső tereknek is. Mutatunk rá néhány példát.

Svéd konyha

Egy 19. századi stockholmi épületben található a Note Design Studio által tervezett konyha, melyben a falaktól kezdve a díszléceken át az ablakkeretekig, mindent vajsárgára festettek. A cél az volt, hogy így emeljék ki a részletgazdag elemeket.

Cubitts Belgravia, Egyesült Királyság

A Child Studio alakította át a Cubitts szemüvegmárka boltját, amelyben a 19. századi dizájnelemek kapnak főszerepet. A londoni tervezőcég a falakat a korszakra jellemző krétasárga árnyalatra festette, és visszaállította az eredeti padlózatot is, hogy az öntöttvas kandallóval kiegészítve meghitt és otthonos hangulatot teremtsenek.

Duplex Spanyolországban

A bonyolult alaprajzú, árnyékos lakóterekkel rendelkező kétszintes barcelonai lakáson sárga színárnyalatokat vezettek végig, hogy optikailag növeljék és világosítsák a tereket.

Cafe Banacado, Svédország

A svéd építészcég, az ASKA célja az volt, hogy meleg és békés légkört alkosson ebben kávézóban. Ehhez napfényes árnyalatokat választottak, amelyek tökéletes harmóniába kerülnek sakktáblára hajazó padlóval, a falitárolókkal és az egyedi készítésű asztalokkal. A falakat borító sárga árnyalat visszaköszön a kiegészítőkön is.

Villa Noailles ajándékbolt, Franciaország

A Provence-i Villa Noailles művészeti központ ajándékboltjának felújításakor Pierre Yovanovich francia tervező látványos hátteret álmodott meg a kínált termékeknek. A lágy sárga árnyalat csodásan fest a lazacszínű falak és a kobaltkép díszítőelemek társaságában.

Origin spa, Svájc

Pasztell árnyalatú csempék borítják a genfi ​fürdő felületeit, hogy ráerősítsenek arra a látványra, amelyet a vendégek a meleg, sós vízzel megtöltött, de teljesen fénymentes, szenzoros medencéiben tapasztalhatnak, miközben súlytalanul lebegnek.

13 Square Meter House, Egyesült Királyság

Csupán tizenhárom négyzetméter ez a parányi otthon, ami Studiomama építész szerint könnyen elképzelhető, hogy London legkisebb háza. A funkcionális zónákat lágy sárga, rózsaszín és kék színekkel emelték ki.

Maria Nila szalon, Svédország

A svéd kozmetikai márka üzletének enteriőrje a kézre nyomott samponra emlékeztet pasztell színeinek köszönhetően, melyek tükröződnek a brand termékeinek csomagolásán, a balett-cipők rózsaszín árnyalatán át a halvány kávészínig és a fakó sárgáig.

Imarika butik, Olaszország

A Marcante-Testa stúdió által tervezett milánói butik falait visszafogott nárcisz-szín borítja, a válaszfalakon rózsaszín agyag látható, a kiegészítőket bemutató üvegpolcokat pedig rózsaszín-arany sínek tartják.

Ruby Street, USA

Dakota Solt Los Angeles-i művész absztrakt falfestménye köti össze a babakék, rózsaszín és barna bútorokat a közös helyiségben, miközben mindennek meghitt hangulatot biztosít a halványsárga faburkolatú fal és a rattan függőlámpával. A Ruby Street névre keresztelt közös iroda- és rendezvénytér a Highland Park szomszédságában, egy egykori templomban található, amelynek ólomüveg ablakait megőrizték, és egyszerű, modern berendezéssel párosították.

(Forrás: Dezeen, fotók: Note Design Studio, Felix Speller, José Hevia, Mikael Lundblad, Jérôme Galland, Dylan Perrenoud, Rei Moon, Mikael Lundblad, Carola Ripamonti, Cándida Wohlgemuth)

belsőépítészet | enteriőr | lakberendezés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom