Összeállításunkban három rendkívül egyszerű pezsgőalapú koktél receptjét mutatjuk meg, amely semmilyen tapasztalatot nem igényel, sőt, különleges eszközökre sincs szükség elkészítésükhöz, mégis valóban méltó kísérői lehetnek az ünnepi vacsoráknak.
Raspberry fizz
Hozzávalók:
- 4 szem málna
- 25 ml málnalikőr
- pezsgő
Elkészítés: Zúzzunk össze egy kis tálban pár szem málnát, majd kanalazzuk át pezsgőspoharakba! Adjuk hozzá a málnalikőrt, majd öntsünk rá egy adag behűtött pezsgőt!
Kir royale
Hozzávalók:
- 1 evőkanál feketeribizli likőr
- fagyasztott szeder
- pezsgő
Elkészítés: Öntsünk egy evőkanálnyi feketeribizli likőrt a pezsgőspohár aljára, öntsük nyakon a behűtött pezsgővel, majd díszítsük fagyasztott szederrel!
Mimosa
Hozzávalók:
- 1 üveg prosecco behűtve
- 1 liter frissen facsart narancslé behűtve
Elkészítés: Egy üveg pezsgő tartalmát osszuk hat egyenlő részre a pezsgőspoharakba, majd óvatosan öntsük fel narancslével!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)
prosecco | pezsgő | szilveszter | újév | karácsonyKiderült, mikor lehet végre vége az élelmiszer-inflációnak
Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!