Nigella Lawson sztárséf szívesen oszt meg szezonális recepteket követőivel – így volt ez ezzel az isteni chowderrel is.
A chowder egy elképesztően laktató, tartalmas leves, amely garantáltan átmelegíti az embert egy hűvös, esős őszi estén. Ráadásul ázsiai ízvilágának köszönhetően különleges gasztronómiai élményt is kínál a hétköznapokban úgy, hogy gyakorlatilag harminc perc alatt elkészíthető mindenféle komolyabb konyhai tapasztalat nélkül is.
Hozzávalók:
- 7,5 dl alaplé
- 50 dkg burgonya
- 10 dkg felkarikázott póréhagyma
- 125 g bébi csemegekukorica
- 2 babérlevél
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
- 4 dl kókusztej
- 60 dkg tőkehal filé kockára vágva
- 60 ml lime lé
- 25 dkg fagyasztott garnélarák
- egy kis csokor friss koriander felaprítva
- só, csili
Elkészítés:
- Egy közepes méretű lábasban forraljuk fel az alaplevet, dobjuk bele a felkockázott burgonyát, a felkarikázott póréhagymát, a bébikukoricát! Tegyük bele a babérlevelet és a szerecsendiót, és főzzük fedő alatt addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak!
- Adjuk hozzá a felkockázott halat és a lime levét! Hagyjuk felforrni!
- Tegyük bele a garnélákat, sózzuk, fűszerezzük csilivel! Amikor a leves ismét felforrt, húzzuk le a tűzről, és hagyjuk pár percet pihenni!
- Tálaláskor frissen aprított korianderrel szórjuk meg, de ez ízlésünk szerint akár el is hagyható, vagy felcserélhető kedvünk szerint apróra vágott újhagymával, illetve csilipehellyel.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
FOLYTASD EZZEL
Szereted a bort és a csokit? Ide kell utaznod ezen a nyáron!
Kávézaccból alkotott csodát az Onyx a Gourmet Fesztiválon
