Close
Ez lesz az ősz slágere a konyhában

Ez lesz az ősz slágere a konyhában

Egészséges, szezonális alapanyagokból készült és nagyon őszi ízvilágú ez a sütőtökös spagetti, amelyet a tejszín tesz igazán krémesen lággyá.

Hozzávalók:
  • 1 kis üveges szárított paradicsom
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 bögrényi sütőtök püré
  • 1 doboz paradicsompüré
  • 1/2 liter alaplé
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • 1 kis doboz főzőtejszín
  • egy csipetnyi fahéj
  • 1 csomag spagetti tészta
  • parmezán

Elkészítés:

  1. Elsőként daraboljuk fel és pucoljuk meg a sütőtököt, majd főzzük puhára enyhén sós vízben! Szűrjük le és pürésítsük!
  2. Egy nagyobb lábasban szokás szerint főzzük meg a spagettitésztát! Vegyünk elő egy serpenyőt, tegyük bele az olajban eltett szárított paradicsomot, dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, és pároljuk meg!
  3. Adjuk hozzá a sütőtök és a paradicsompürét, öntsük fel alaplével! Fűszerezzük apróra vágott friss bazsalikommal és egy kevés fahéjjal!
  4. Nagyjából 15 percig főzzük! Ezt követően adjuk hozzá a tejszínt és sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint!
  5. Keverjük hozzá a leszűrt tésztát, hagyjuk, hogy kissé összefőjön a masszával! Parmezánnal megszórva tálaljuk!
Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom