Close
Ez lesz az ősz slágere a konyhában

Ez lesz az ősz slágere a konyhában

Egészséges, szezonális alapanyagokból készült és nagyon őszi ízvilágú ez a sütőtökös spagetti, amelyet a tejszín tesz igazán krémesen lággyá.

Hozzávalók:

  • 1 kis üveges szárított paradicsom
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 bögrényi sütőtök püré
  • 1 doboz paradicsompüré
  • 1/2 liter alaplé
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • 1 kis doboz főzőtejszín
  • egy csipetnyi fahéj
  • 1 csomag spagetti tészta
  • parmezán

Elkészítés:

  1. Elsőként daraboljuk fel és pucoljuk meg a sütőtököt, majd főzzük puhára enyhén sós vízben! Szűrjük le és pürésítsük!
  2. Egy nagyobb lábasban szokás szerint főzzük meg a spagettitésztát! Vegyünk elő egy serpenyőt, tegyük bele az olajban eltett szárított paradicsomot, dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, és pároljuk meg!
  3. Adjuk hozzá a sütőtök és a paradicsompürét, öntsük fel alaplével! Fűszerezzük apróra vágott friss bazsalikommal és egy kevés fahéjjal!
  4. Nagyjából 15 percig főzzük! Ezt követően adjuk hozzá a tejszínt és sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint!
  5. Keverjük hozzá a leszűrt tésztát, hagyjuk, hogy kissé összefőjön a masszával! Parmezánnal megszórva tálaljuk!

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

vegetáriánus | őszi étel | ősz | tészta | spagetti

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram