Close
Ez a sütőtökös falafel az ősz legjobb vegán étele

Ez a sütőtökös falafel az ősz legjobb vegán étele

A sütőtök az ősz egyik legnépszerűbb alapanyaga, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható, hiszen készíthető belőle leves, főétel, sőt még desszert is. Tökéletes párosítás a húsokhoz, de vegán ételek, például falafel is lehet belőle.

Hozzávalók:

  • 1 csészényi sütőtökpüré
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 csésze beáztatott csicseriborsó
  • 1 fokhagymagerezd
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 púpozott teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 késhegynyi cayenne bors
  • 3 evőkanál liszt
  • zsemlemorzsa vagy szezámmag

Elkészítés:

  1. A sütőtököt hámozzuk meg, vágjuk nagyobb darabokra, öntsünk rá egy kevés olívaolajat és sütőben, 200 fokon süssük puhára nagyjából 30 perc alatt!
  2. Amikor elkészült a sütőtök, tegyük turmixgépbe, adjuk hozzá a csicseriborsót, a fokhagymát, és pürésítsük!
  3. A masszát szedjük át egy tálba, és adjuk hozzá a többi alapanyagot a zsemlemorzsa vagy a szezámmag kivételével! Keverjük alaposan össze, majd nedves kézzel formázzunk belőle kis golyókat!
  4. Ha elkészültek a falafelek, tegyük be a hűtőbe egy órára, hogy kevésbé legyenek lágyak! Az idő elteltével a golyókat hempergessük zsemlemorzsába, vagy ízlésünk szerint szezámmagba!
  5. Forró olajban süssük ki! Pitával, salátával, tahini szósszal kínáljuk!

Ez is érdekelhet:

tejmentes | falafel | szójamentes | vega | recept

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram