Close
Ez a cseppnyi üzlet a Gozsdu Udvarban visszavisz a boldog békeidőkbe

Ez a cseppnyi üzlet a Gozsdu Udvarban visszavisz a boldog békeidőkbe

Megnyitotta harmadik fővárosi üzletét a Bomo Art Petit, amely a meglévő boltjaik esszenciája. A Gozsdu Udvar szomszédságában, a Síp utca forgatagában egy olyan üzletet rendeztek be, ahol a Bomo legjava kapható, kiegészítve különleges könyvekkel, írószerekkel, tintákkal és 3D-s papír földgömbökkel.

A Bomo Art Budapest név mögött kiváló, lelkes munkatársak alkotta kézműves manufaktúra áll, akik igyekeznek szorosabbra fűzni ember és könyv kapcsolatát, felébreszteni az alvó alkotásvágyat.

A Bomo Art szeme előtt folyamatosan az a törekvés lebeg, hogy termékeikkel örömet szerezzenek a leendő naplótulajdonosoknak.

A Bomo Art Budapest nemcsak elnevezésében és székhelyét tekintve kötődik a fővároshoz, hanem papírjain is visszaköszönnek a város jellegzetességei.

Megjelenik például az Opera, a Gresham-palota, a Várkert Bazár és még megannyi más, csodás fővárosi épület apró részlete, s a város térképe is az ívek díszévé vált. A boldog békeidők hangulatát idézik a régi plakátok, képeslapok, kották motívumai, valamint a hazánk nagy művészeivel büszkélkedő papírok is.

Boldizsár Károly, a Bomo Art Budapest alapítója gyerekkora óta a papír szerelmese. Amikor egy nyomdában beleszippantott a címkék, cetlik összetéveszthetetlen illatába, megérintette valami. Véletlenek sorozata után végül szakmailag is a papírok világába csöppent, a mai napig megdobban a szíve, amikor kikerül a nyomdából egy-egy frissen kinyomott Bomo csomagolópapír. Hollósi Évával 2000-ben találtak szerencsésen egymásra, aki Károly megálmodott tervei alapján életre kelti a mintákat a papíron.

A csöppnyi, tizenkét négyzetméteres új boltocska igazi ékszerdoboz lett, ahol öröm böngészgetni az izgalmas vászon- és bőrkötésű naplók közül. Személyre is szabhatjuk a vásárolt naplót: miután a Kingsley betű-dombornyomó masinát üzembe helyezték, mindjárt helyben bőrkötésbe lehet nyomni a betűkészletből kiválasztható rövid szöveget (például monogramot).

A Síp utca 24. szám alatti kis bolt azért is különleges, mert ott volt a bábkészítéssel, játéktervezéssel foglalkozó Manufaktor Artlabor, amit felújítottak. Átvevőpontjuk továbbra is megmarad.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Gosztom Gergő)

Bomo Art Budapest | napló | írószerek | idők | üzlet

FOLYTASD EZZEL

Egzotikus ízek, romantikus séták és egy mesebeli kastély – Ajándékötletek Valentin-napra

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram