Close
Ezen az öt budapesti helyen mindig lehet találni valami izgalmas dolgot

Ezen az öt budapesti helyen mindig lehet találni valami izgalmas dolgot

Szerencsére nincs nehéz dolgunk, ha a fővárosban járva különleges ajándékot, átlagtól eltérő kiegészítőt vagy mondjuk lakásba szánt inspiráló tárgyat keresünk. Ebbe az öt üzletbe bármikor szívesen benézünk, mert biztos, hogy valami izgalmas dologgal térünk haza.

Zun Store

A dizájn örök – hirdeti az órabolt és magyar tervezők termékeit kínáló showroom kombinációjának mondott Zun Store. Néhány évvel ezelőtt a hazai karóra-viselési szokások reformátoraként indultak, ma már a napszemüvegektől kezdve az egyedi ruhadarabokon és fejhallgatókon át a fából készült, abszolút minimalista WOWA tárcáig terjed a kínálatuk.

A legerősebb vonalat persze az itthon még talán kevésbé ismert stílusos dizájnórák jelentik (kiemelendő a Komono), de számos vagány és ritkaságnak számító kiegészítőből szemezgethetünk a Wesselényi utcai üzletben.

Cím: 1077 Budapest, Wesselényi utca 19.

Plante

Slow lifestyle virágstúdiónak mondják a Madách Imre utcai helyet, ahol kizárólag hazai termelők és kertészek virágaiból készítenek kompozíciókat lakásba, esküvőre, rendezvényre vagy akár installációkhoz.

Filozófiájuk szerint az általuk alkotott csokrokról az embereknek eszükbe jut valami, legyen az egy feledhetetlen pillanat, egy emlékezetes helyszín vagy egy szívet melengető történet.

Skandináv stílusú, egyszerűen berendezett üzletükben kis természetet csempésznek a rohanó hétköznapokba, illetve alkalomadtán pop-up vásárokat és workshopokat is tartanak.

Cím: 1052 Budapest, Madách Imre utca 8.

Margot Budapest

A Paulay Ede utcai Punch Store-ból igazolt át az ötödik kerületi Irányi utcába a tavaly decemberben itt megnyitott concept store, a Margot. A megszokott dizájnercsapat (Anna Daubner – ruhák, Anna Amélie – táskák, Visy Dóra – ékszerek és a Vecsei Millinery-kalapok) mellé a feltörekvő férfimárka, a munkaruhákból ihletet merítő Grandpa darabjai is betársultak.

A tervezők egy kifinomult, hangulatos helyet képzeltek el, ahová bármikor szívesen beugrunk, hogy ne csak a termékek közötti nézelődéssel töltsük el az időt. Szerintünk sikerült.

Cím: 1056 Budapest, Irányi utca 10.

PaUZa

Az itt kapható dolgok beszélnek hozzánk, és az élet nagyszerű pillanataira emlékeztetnek.

A PaUZában megbújó termékek segítenek néhány sebességi fokozattal visszább kapcsolni, és inspirálják ezeknek a meghitt a pillanatoknak az élvezetét.

Tárgyaik – gyertya, takaró, birkaszőr vagy kosár – nagyobb része kézzel készül, és mindegyikhez kapcsolódik egy kedves történet, ami a tárgy és alkotója közti kapcsolatból születik, ezáltal megkülönbözteti a futószalagon gyártottaktól. Nincs belőlük két egyforma, karakteresek és tökéletlenek.

Cím: 1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 7.

Fiók

Alapvetően alternatív papírboltként értelmezhető a Budafoki úton nyitott hely, de a hagyományos papír-írószer üzletnél néhány polccal feljebb helyezkedik. A Fiók dizájnbolt és kreatív közösségi tér is egyben, ahol főként egyetemistáknak állították össze a szortimentet tollakkal, ceruzákkal, rajzlapokkal, sketchbookokkal és persze megannyi prémium papíráruval.

A kínálat a hazai alkotók és iparművészek termékeire épül, de találunk kiváló külföldi brandeket is, illetve saját márkás termékekkel (táska, tolltartó) is büszkélkedhet az alapító.

Cím: 1111 Budapest, Csíky utca 1.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Fiók, PaUZa, Margot, Wild Flower, Zun Store)

ruházat | fiók | füzet | virág | írószer

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom