Ezen az öt budapesti helyen mindig lehet találni valami izgalmas dolgot

Szerencsére nincs nehéz dolgunk, ha a fővárosban járva különleges ajándékot, átlagtól eltérő kiegészítőt vagy mondjuk lakásba szánt inspiráló tárgyat keresünk. Ebbe az öt üzletbe bármikor szívesen benézünk, mert biztos, hogy valami izgalmas dologgal térünk haza.

Zun Store

A dizájn örök – hirdeti az órabolt és magyar tervezők termékeit kínáló showroom kombinációjának mondott Zun Store. Néhány évvel ezelőtt a hazai karóra-viselési szokások reformátoraként indultak, ma már a napszemüvegektől kezdve az egyedi ruhadarabokon és fejhallgatókon át a fából készült, abszolút minimalista WOWA tárcáig terjed a kínálatuk.

A legerősebb vonalat persze az itthon még talán kevésbé ismert stílusos dizájnórák jelentik (kiemelendő a Komono), de számos vagány és ritkaságnak számító kiegészítőből szemezgethetünk a Wesselényi utcai üzletben.

Cím: 1077 Budapest, Wesselényi utca 19.

Plante

Slow lifestyle virágstúdiónak mondják a Madách Imre utcai helyet, ahol kizárólag hazai termelők és kertészek virágaiból készítenek kompozíciókat lakásba, esküvőre, rendezvényre vagy akár installációkhoz.

Filozófiájuk szerint az általuk alkotott csokrokról az embereknek eszükbe jut valami, legyen az egy feledhetetlen pillanat, egy emlékezetes helyszín vagy egy szívet melengető történet.

Skandináv stílusú, egyszerűen berendezett üzletükben kis természetet csempésznek a rohanó hétköznapokba, illetve alkalomadtán pop-up vásárokat és workshopokat is tartanak.

Cím: 1052 Budapest, Madách Imre utca 8.

Margot Budapest

A Paulay Ede utcai Punch Store-ból igazolt át az ötödik kerületi Irányi utcába a tavaly decemberben itt megnyitott concept store, a Margot. A megszokott dizájnercsapat (Anna Daubner – ruhák, Anna Amélie – táskák, Visy Dóra – ékszerek és a Vecsei Millinery-kalapok) mellé a feltörekvő férfimárka, a munkaruhákból ihletet merítő Grandpa darabjai is betársultak.

A tervezők egy kifinomult, hangulatos helyet képzeltek el, ahová bármikor szívesen beugrunk, hogy ne csak a termékek közötti nézelődéssel töltsük el az időt. Szerintünk sikerült.

Cím: 1056 Budapest, Irányi utca 10.

PaUZa

Az itt kapható dolgok beszélnek hozzánk, és az élet nagyszerű pillanataira emlékeztetnek.

A PaUZában megbújó termékek segítenek néhány sebességi fokozattal visszább kapcsolni, és inspirálják ezeknek a meghitt a pillanatoknak az élvezetét.

Tárgyaik – gyertya, takaró, birkaszőr vagy kosár – nagyobb része kézzel készül, és mindegyikhez kapcsolódik egy kedves történet, ami a tárgy és alkotója közti kapcsolatból születik, ezáltal megkülönbözteti a futószalagon gyártottaktól. Nincs belőlük két egyforma, karakteresek és tökéletlenek.

Cím: 1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 7.

Fiók

Alapvetően alternatív papírboltként értelmezhető a Budafoki úton nyitott hely, de a hagyományos papír-írószer üzletnél néhány polccal feljebb helyezkedik. A Fiók dizájnbolt és kreatív közösségi tér is egyben, ahol főként egyetemistáknak állították össze a szortimentet tollakkal, ceruzákkal, rajzlapokkal, sketchbookokkal és persze megannyi prémium papíráruval.

A kínálat a hazai alkotók és iparművészek termékeire épül, de találunk kiváló külföldi brandeket is, illetve saját márkás termékekkel (táska, tolltartó) is büszkélkedhet az alapító.

Cím: 1111 Budapest, Csíky utca 1.

Ez is érdekelhet:

Biofilikus dizájnnal és irodai ligettel hódít a LAB5 csapata

Bámulatosan sokrétűen használta a növényzetet a Skanska új, budapesti irodáját tervező fiatal belsőépítész csapat. A merész megoldások jutalma: elégedett megrendelő, elismerő kritikák, és egy komoly díj.

(Fotók: Fiók, PaUZa, Margot, Wild Flower, Zun Store)

papír | fiók | gyertya | margot | PaUZa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom