Close
Ennél stílusosabban nem készülhetünk fel az idei nőnapra

Ennél stílusosabban nem készülhetünk fel az idei nőnapra

A Wild Flower Bar „Srácok és virágok” projektjénél kedvesebb és inspirálóbb dolgot régen láttunk. Megkérdeztük őket, honnan jött az ötlet.

A Wild Flower Bar egy budapesti bázisú, slow lifestyle virágstúdió. Szezonális virágcsokrokat és kompozíciókat készítünk rendezvényekre, installációkhoz, esküvőkre, lakásokba és magazinokba vagy egyszerűen a hétköznapokra. A “slow” jegyében úgy gondolkodunk és dolgozunk, hogy – amikor csak lehet – hazai termelőknek és kertészeknek a virágaiból, növényeiből készítsünk szépségeket. Olyan csokrokat alkotunk, amiről az embereknek eszébe jut valami: egy pillanat az életükből, egy hely vagy egy sztori. Mi így szeretnénk a természetet a nagyvárosi, rohanó hétköznapokba csempészni.

A “guys & flowers” projektünkkel olyan fiúkat és férfiakat szeretnénk nektek bemutatni – nyilatkozta a WildFlower Bar képviseletében a Roadsternek Mimi –, akik lelkes növényrajongók: gyűjtik a cserepes növényeket, odavannak mondjuk a kaktuszokért vagy éppen az ehető virágokért, akik meglepik a barátnőjüket, a feleségüket, visznek virágokat randira, az édesanyjuknak vagy egyszerűen csak haza, a konyhaasztalra. Ők mindannyian olyan emberek, akiket a budapesti hétköznapokból akár ismerhettek is, ugyanakkor szinte biztosak vagyunk benne, hogy inkább a szakmájuk, sikeres üzleti életük miatt találkoztatok eddig velük. Ezek a fiúk beengedtek minket az otthonukba, a boltjukba vagy más személyes életterükbe, hogy a növényszeretetükről meséljenek nekünk, amiért elképesztően hálásak vagyunk nekik, és ezúton is üzenjük, hogy elképesztően menők!

Gábor, a ZHAO ZHOU vad teái teabolt tulajdonosa:

– Gyerekkorom óta szeretem a növényeket, virágokat. Először a pipacs volt a kedvencem, szerettem nézni, ahogy kibomlik. Néha segítettem is neki, vagy szétboncoltam, hogy lássam, hogy halad. Kedvencem még a rózsa, főleg az illata, textúrája, színei.

Néha viccelődöm, hogy előző életemben Gül Baba lehettem, vagy a következőben leszek. Van egy nagy rózsagyűjtemény a Szent István parkban, néha kisétálok oda, mikor virágoznak.

A fotósorozatot azzal a céllal készítettük, hogy megmutassuk ezeknek a növényszerető férfiaknak az otthonát, a munkahelyét, a növényekkel, virágokkal fűszerezett élettereit, mintegy inspirációként mindenki számára, hogy növényekkel az élet egyszerűen sokkal jobb.

Mindegy, hogy adod vagy kapod, tuti hogy hat rád: ahol a növénynek jó, ott az embernek is!

Dani, a Mazel Tov korábbi tulajdonosa:

– Függetlenül az alkalomtól, helyszíntől, időtől vagy attól, hogy ki kapja, a virág tökéletes ajándék. Nincs félreértelmezhetősége, ez tény, ami visszafordíthatatlanul igaz. Kínában a tanárok számára a legnépszerűbb ajándék, mint ahogyan a korai római asszonyok virágot szállítottak, amelyek szerintük nem csak a gonosz szellemektől védnek, hanem termékenységet is hoznak.

Az esztétikai értéke mellett természetesen a növények levegőtisztító tulajdonságát, a szívre kifejtett jótékony hatását sem szabad elfelejtenünk – nyilatkozta a WildFlower Bar. – Kutatások támasztják alá, hogy a növények növelik a koncentrációt és a produktivitást, javítják például az iskolai teljesítményt, de a növényekkel teli szobában harminc százalékkal kevesebben panaszkodnak fejfájásra, fáradtságra, negyven százalékkal csökken a köhögés, ráadásul a növények jelenléte miatt van egy általános közérzetjavulás, ami miatt nő az ember toleranciaszintje is.

Gergő, a Telep és a Konyha tulajdonosa:

– Bár kevesen tudják rólam, de itthon rengeteg növényem van. Kifejezetten szeretem őket megmenteni: barkácsáruház alsó polcáról, lépcsőházakban kint felejtett, utcára selejtezett növénykékből egész gyűjteményem van már. Mindegyikőjükhöz kapcsolódik egy-egy igazi egymásra találós sztori.

Nagyon inspiráló látni, ahogy fejlődnek, cseperednek és időről időre változnak, ahogy kibontják a levelüket, ahogy a fény felé fordulnak, mozognak, egy kis idő elteltével újra jól érzik magukat.

Most csütörtökön, március 8-án nőnap, mi nagyon bízunk benne, hogy minden női szív hangosan dobban majd! Hajrá fiúk!

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Jágity Fanni)

wild flower bar | virág | guys and flowers | nőnap

FOLYTASD EZZEL

Rendhagyó kártyapartin mutatta be teljes programját a harmadik Liszt Ünnep

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram