Close
Ennél stílusosabban nem készülhetünk fel az idei nőnapra

Ennél stílusosabban nem készülhetünk fel az idei nőnapra

A Wild Flower Bar „Srácok és virágok” projektjénél kedvesebb és inspirálóbb dolgot régen láttunk. Megkérdeztük őket, honnan jött az ötlet.

A Wild Flower Bar egy budapesti bázisú, slow lifestyle virágstúdió. Szezonális virágcsokrokat és kompozíciókat készítünk rendezvényekre, installációkhoz, esküvőkre, lakásokba és magazinokba vagy egyszerűen a hétköznapokra. A “slow” jegyében úgy gondolkodunk és dolgozunk, hogy – amikor csak lehet – hazai termelőknek és kertészeknek a virágaiból, növényeiből készítsünk szépségeket. Olyan csokrokat alkotunk, amiről az embereknek eszébe jut valami: egy pillanat az életükből, egy hely vagy egy sztori. Mi így szeretnénk a természetet a nagyvárosi, rohanó hétköznapokba csempészni.

A “guys & flowers” projektünkkel olyan fiúkat és férfiakat szeretnénk nektek bemutatni – nyilatkozta a WildFlower Bar képviseletében a Roadsternek Mimi –, akik lelkes növényrajongók: gyűjtik a cserepes növényeket, odavannak mondjuk a kaktuszokért vagy éppen az ehető virágokért, akik meglepik a barátnőjüket, a feleségüket, visznek virágokat randira, az édesanyjuknak vagy egyszerűen csak haza, a konyhaasztalra. Ők mindannyian olyan emberek, akiket a budapesti hétköznapokból akár ismerhettek is, ugyanakkor szinte biztosak vagyunk benne, hogy inkább a szakmájuk, sikeres üzleti életük miatt találkoztatok eddig velük. Ezek a fiúk beengedtek minket az otthonukba, a boltjukba vagy más személyes életterükbe, hogy a növényszeretetükről meséljenek nekünk, amiért elképesztően hálásak vagyunk nekik, és ezúton is üzenjük, hogy elképesztően menők!

Gábor, a ZHAO ZHOU vad teái teabolt tulajdonosa:

– Gyerekkorom óta szeretem a növényeket, virágokat. Először a pipacs volt a kedvencem, szerettem nézni, ahogy kibomlik. Néha segítettem is neki, vagy szétboncoltam, hogy lássam, hogy halad. Kedvencem még a rózsa, főleg az illata, textúrája, színei.

Néha viccelődöm, hogy előző életemben Gül Baba lehettem, vagy a következőben leszek. Van egy nagy rózsagyűjtemény a Szent István parkban, néha kisétálok oda, mikor virágoznak.

A fotósorozatot azzal a céllal készítettük, hogy megmutassuk ezeknek a növényszerető férfiaknak az otthonát, a munkahelyét, a növényekkel, virágokkal fűszerezett élettereit, mintegy inspirációként mindenki számára, hogy növényekkel az élet egyszerűen sokkal jobb.

Mindegy, hogy adod vagy kapod, tuti hogy hat rád: ahol a növénynek jó, ott az embernek is!

Dani, a Mazel Tov korábbi tulajdonosa:

– Függetlenül az alkalomtól, helyszíntől, időtől vagy attól, hogy ki kapja, a virág tökéletes ajándék. Nincs félreértelmezhetősége, ez tény, ami visszafordíthatatlanul igaz. Kínában a tanárok számára a legnépszerűbb ajándék, mint ahogyan a korai római asszonyok virágot szállítottak, amelyek szerintük nem csak a gonosz szellemektől védnek, hanem termékenységet is hoznak.

Az esztétikai értéke mellett természetesen a növények levegőtisztító tulajdonságát, a szívre kifejtett jótékony hatását sem szabad elfelejtenünk – nyilatkozta a WildFlower Bar. – Kutatások támasztják alá, hogy a növények növelik a koncentrációt és a produktivitást, javítják például az iskolai teljesítményt, de a növényekkel teli szobában harminc százalékkal kevesebben panaszkodnak fejfájásra, fáradtságra, negyven százalékkal csökken a köhögés, ráadásul a növények jelenléte miatt van egy általános közérzetjavulás, ami miatt nő az ember toleranciaszintje is.

Gergő, a Telep és a Konyha tulajdonosa:

– Bár kevesen tudják rólam, de itthon rengeteg növényem van. Kifejezetten szeretem őket megmenteni: barkácsáruház alsó polcáról, lépcsőházakban kint felejtett, utcára selejtezett növénykékből egész gyűjteményem van már. Mindegyikőjükhöz kapcsolódik egy-egy igazi egymásra találós sztori.

Nagyon inspiráló látni, ahogy fejlődnek, cseperednek és időről időre változnak, ahogy kibontják a levelüket, ahogy a fény felé fordulnak, mozognak, egy kis idő elteltével újra jól érzik magukat.

Most csütörtökön, március 8-án nőnap, mi nagyon bízunk benne, hogy minden női szív hangosan dobban majd! Hajrá fiúk!

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Jágity Fanni)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom