Close
Ez lehet az otthoni munkaállomások jövője

Ez lehet az otthoni munkaállomások jövője

Tökéletes megoldás a társadalmi távolságtartásra (is).

Márciusban világszerte emberek milliói költöztették haza az irodájukat, azaz a világjárvány miatt kénytelenek voltak otthonukban elvégezni a mindennapi feladataikat. Sokan a konyhában vagy a teraszon rendeztek be átmeneti munkaállomást, de nem minden háztartásban sikerült megfelelő privát szférát kialakítani.

Azóta egymás után jöttek és jönnek elő a dizájnirodák különféle munkasegítő ötleteikkel, közülük az egyik leglátványosabbat a Dutch Invertuals alkotta meg.

Íme a Tiny Offices, egy igazán kompakt iroda, amellyel lényegében dolgozhatunk is otthonról, meg nem is.

A kertben felállítható építményben a bérlő szabadon alkothat anélkül, hogy bárki is megzavarná a nyugalmát vagy negatívan befolyásolná a komfortérzetét. A hullámos alumíniumból és fából összerakott házikó inspirációját azok a projektek adták Chris Collaris építésznek, melyek beágyazódtak a természetes környezetükbe.

Az egy személy számára ideális, hat négyzetméteres irodában nyugalmat talál ebben a kaotikus világban a dolgozó, hatalmas ablakainak köszönhetően pedig a klausztrofóbia érzésétől sem kell tartania. Mindegyikhez egy íróasztal és egy kanapé tartozik, utóbbin le lehet pihenni egy kicsit napközben két feladat között.

A Tiny Offices nem csupán fikció, bár egyelőre csupán Hollandiában láthatóak teljes életnagyságban. Igaz, amennyiben hosszútávra megmarad a koronavírus-járvány által megreformált világ, könnyen elképzelhető, hogy hamarosan itthon is ehhez hasonlókban fogunk dolgozni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Dezeen, Dutch Invertuals)

.

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom