Close
Ez lehet az otthoni munkaállomások jövője

Ez lehet az otthoni munkaállomások jövője

Tökéletes megoldás a társadalmi távolságtartásra (is).

Márciusban világszerte emberek milliói költöztették haza az irodájukat, azaz a világjárvány miatt kénytelenek voltak otthonukban elvégezni a mindennapi feladataikat. Sokan a konyhában vagy a teraszon rendeztek be átmeneti munkaállomást, de nem minden háztartásban sikerült megfelelő privát szférát kialakítani.

Azóta egymás után jöttek és jönnek elő a dizájnirodák különféle munkasegítő ötleteikkel, közülük az egyik leglátványosabbat a Dutch Invertuals alkotta meg.

Íme a Tiny Offices, egy igazán kompakt iroda, amellyel lényegében dolgozhatunk is otthonról, meg nem is.

A kertben felállítható építményben a bérlő szabadon alkothat anélkül, hogy bárki is megzavarná a nyugalmát vagy negatívan befolyásolná a komfortérzetét. A hullámos alumíniumból és fából összerakott házikó inspirációját azok a projektek adták Chris Collaris építésznek, melyek beágyazódtak a természetes környezetükbe.

Az egy személy számára ideális, hat négyzetméteres irodában nyugalmat talál ebben a kaotikus világban a dolgozó, hatalmas ablakainak köszönhetően pedig a klausztrofóbia érzésétől sem kell tartania. Mindegyikhez egy íróasztal és egy kanapé tartozik, utóbbin le lehet pihenni egy kicsit napközben két feladat között.

A Tiny Offices nem csupán fikció, bár egyelőre csupán Hollandiában láthatóak teljes életnagyságban. Igaz, amennyiben hosszútávra megmarad a koronavírus-járvány által megreformált világ, könnyen elképzelhető, hogy hamarosan itthon is ehhez hasonlókban fogunk dolgozni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Dezeen, Dutch Invertuals)

.

koronavírus | munkaállomás | otthon | iroda | társadalmi távolságtartás

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram