Close
Megölelhetjük a természetet ezekben az ausztráliai kabinokban

Megölelhetjük a természetet ezekben az ausztráliai kabinokban

Imádnak az ausztrálok ilyen tasmániai kabinokban lazítani, melyeket leginkább akkor vesznek igénybe, ha nem szeretnék túlbonyolítani az életüket.

No nem mintha jellemző lenne rájuk a túlgondolás, épp ellenkezőleg: a déli kontinensen élők általában nem veszik annyira komolyan a dolgokat, és kevésbé befeszülve indulnak neki a mindennapoknak.

Elképzelhető, hogy többek között azért, mert lehetőségük nyílik ehhez hasonló különleges helyeken, ilyen megkapó vidéken pihentetni a lelküket.

A Freycinet Nemzeti Park Ausztrália legnagyobb szigetén, Tasmániában terül el, itt találjuk ezeket a lenyűgöző környezetben felépített kedves kis kabinokat. Ide tényleg úgy érdemes jönni, hogy csak a pihenéssel törődünk, mert kizárólag a legszükségesebb dolgokat találjuk meg: ágyat, fürdőt, kanapét, székeket.

A Liminal Studio íróasztaláról útjára indult, aztán a természet közepén lecövekelt vendégházikók a Nagy Oyster-öbölre és a Hazard-hegyekre néznek, tehát amolyan ráadásként Tasmánia keleti partjának legszebb vonulatait engedik láttatni az ide agyat kikapcsolni érkező vendéggel.

Talán nem túlzás, ha első látásra egy vadonba kipakolt szaunának hisszük, mert a hatalmas üvegablakok mögött egyből szemet szúrnak a szépen megmunkált faanyagok, nem beszélve az ívelt formájú épület külsejét adó csiszolt tasmániai tölgyről. Ez utóbbi, amúgy rendkívül tartósnak számító megoldás egyfajta kikacsintás az őshonos kultúrára, akárcsak a belső része, ahol a falak, a padlók és a mennyezet tömör tölgyből és rétegelt lemezből állnak össze.

Maga a stúdió egyébként nem csupán a kabinok tervezésében játszott főszerepet, hanem az enteriőr és a bútorzat kialakításából is alaposan kivette a részét, új értelmet adva a napjainkban igen népszerű visszavonulás a természetbe mozgalomnak.

A modern és kreatív struktúrával meghúzott kabinok dizájnját masszívan megihlették a tengerparti formák, a környező zuzmók színeitől kezdve a nem is annyira a távolba vesző öböl hangulatáig.

Szívesen látnánk hasonlót mondjuk a Balaton északi partjának lankáin.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: gessato.com)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom