Close
Megölelhetjük a természetet ezekben az ausztráliai kabinokban

Megölelhetjük a természetet ezekben az ausztráliai kabinokban

Imádnak az ausztrálok ilyen tasmániai kabinokban lazítani, melyeket leginkább akkor vesznek igénybe, ha nem szeretnék túlbonyolítani az életüket.

No nem mintha jellemző lenne rájuk a túlgondolás, épp ellenkezőleg: a déli kontinensen élők általában nem veszik annyira komolyan a dolgokat, és kevésbé befeszülve indulnak neki a mindennapoknak.

Elképzelhető, hogy többek között azért, mert lehetőségük nyílik ehhez hasonló különleges helyeken, ilyen megkapó vidéken pihentetni a lelküket.

A Freycinet Nemzeti Park Ausztrália legnagyobb szigetén, Tasmániában terül el, itt találjuk ezeket a lenyűgöző környezetben felépített kedves kis kabinokat. Ide tényleg úgy érdemes jönni, hogy csak a pihenéssel törődünk, mert kizárólag a legszükségesebb dolgokat találjuk meg: ágyat, fürdőt, kanapét, székeket.

A Liminal Studio íróasztaláról útjára indult, aztán a természet közepén lecövekelt vendégházikók a Nagy Oyster-öbölre és a Hazard-hegyekre néznek, tehát amolyan ráadásként Tasmánia keleti partjának legszebb vonulatait engedik láttatni az ide agyat kikapcsolni érkező vendéggel.

Talán nem túlzás, ha első látásra egy vadonba kipakolt szaunának hisszük, mert a hatalmas üvegablakok mögött egyből szemet szúrnak a szépen megmunkált faanyagok, nem beszélve az ívelt formájú épület külsejét adó csiszolt tasmániai tölgyről. Ez utóbbi, amúgy rendkívül tartósnak számító megoldás egyfajta kikacsintás az őshonos kultúrára, akárcsak a belső része, ahol a falak, a padlók és a mennyezet tömör tölgyből és rétegelt lemezből állnak össze.

Maga a stúdió egyébként nem csupán a kabinok tervezésében játszott főszerepet, hanem az enteriőr és a bútorzat kialakításából is alaposan kivette a részét, új értelmet adva a napjainkban igen népszerű visszavonulás a természetbe mozgalomnak.

A modern és kreatív struktúrával meghúzott kabinok dizájnját masszívan megihlették a tengerparti formák, a környező zuzmók színeitől kezdve a nem is annyira a távolba vesző öböl hangulatáig.

Szívesen látnánk hasonlót mondjuk a Balaton északi partjának lankáin.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: gessato.com)

Close