Close
Luxuskabin a lombok között – Kipróbáltuk a TreeHouses-t a noszvaji erdőben

Luxuskabin a lombok között – Kipróbáltuk a TreeHouses-t a noszvaji erdőben

“Inspiration for your quiet place somewhere” – azaz inspiráció a saját csendes helyedhez, valahol. Ez áll az egyik kedvenc könyvünk, a főként amerikai faházakat, modern és totálisan komfort nélküli kabinokat is bemutató Cabinporn címlapján. Maliga Péterék tizenegy hónap kőkemény munkát követően decemberben indították el a TreeHouses-t, egy picike hevesi falu, Noszvaj erdőszéli telkén. Sok külföldi inspiráció után született meg a végleges koncepció, Péterék csendes helye: négy évszakos lombházakat építettek lucfenyőből, pezsgőfürdővel, szaunával, minibárral, és olyan enteriőrrel, ami a szemnek is kényeztetés. 

Hogy miért pont ott, annak több oka is van. Egyrészt Noszvaj az elmúlt néhány évben Eger környékének egyik legromantikusabb, turisztikailag is legszínesebb települése lett: Csernus Imre Csendülője, vagy a glamping-bajnok Nomád Hotel kitaposták az utat, így ma már könnyen találunk jó borászatokat, kávézót, éttermet a faluban, és gyakoriak a rendezvények is.

Másrészt Péter egyik legjobb barátja, Dévényi Viktor pont ott üzemeltetett vendégházat, csak épp a január-februári uborkaszezonban nem pörgött úgy a biznisz, ahogy szerette volna. Péter – aki online marketinggel foglalkozik – kézbe vette az ügyet. A vendégház forgalma ugrásszerűen megnőtt, és látva a számokat, ő is kedvet kapott, hogy félretett pénzét szálláshelybe fektesse.

Először egy húsz-harminc szobás hotelben vagy panzióban gondolkoztak, de látták, ez jóval komolyabb beruházás lenne, mint tervezték. A rögtönzött piackutatás aztán megmutatta a helyes irányt: az Airbnb-n és a Booking.com-on az extrém fa- és lombházakba alig-alig lehetett foglalni, miközben áruk a négycsillagos szállodákéval vetekedett.

A tökéletes területet viszonylag hamar megtalálták a projekthez, és a tervek is megvoltak, amit aztán a bürokrácia forgószele itt-ott kicsit megtépázott. A telek megvásárlásától számítva nem egészen egy éven belül ennek ellenére már álltak a luxusfaházak és Viktor vezetésével – aki azóta is oroszlánrészt vállal az üzemeltetésből – fogadták az első vendégeket. Ez a mai építőipari zombi-apokalipszisben azért elismerésre méltó teljesítmény…

A Síkfőkúti tó partjára épített kabinok nem a szó klasszikus értelmébe vett lombházak: a közel harminctonnás építményt nem volt fa, ami elbírná, így a lombkoronával egy szintre, fapillérekre építették őket. Azt is hamar elvetették, hogy egy-egy nagyobb fa keresztülfusson a nappalin vagy a teraszon.

A Bledi-tónál a Garden Village-ben láttuk, ahogy a vihar teljesen szétverte a tetőt – meséli Péter.

Ráadásul fontos szempont volt az is, hogy profi, és minden kényelmi funkcióval ellátott high-end faházak szülessenek. A tervezést Péterék az egri Arkt Építész Stúdióra bízták, a komoly ácsmunkát pedig hosszú szakember-keresés után Juhász Patrik vállalta. A végeredmény négy 27 négyzetméteres faház, picike konyhával, fürdővel, hatalmas terasszal, jacuzzival, sok-sok kényelmi funkcióval és hangulatos, harmonikus belső térrel – köszönhetően Balogh Fruzsina belsőépítésznek.

A házak párokra optimalizáltak, a kényelmes franciaágyakon és a pezsgőfürdőben is két fő fér el kényelmesen. Persze, már ha van szabad hely, mert az idei évben eddig 99% feletti a foglaltság, de decemberben is 50% körüli volt a telítettség, pedig akkor nyitottak.

“Még nem készültek el a házak, de gondoltuk, teszt jelleggel indítunk egy akciót. Végül 260-270 kupon ment el négy nap alatt. Nem is értettük, mi történik, Viktor ült a gép előtt, napi százötven e-mailt kaptunk, kockás füzetbe vezettük az egészet. Közben még folyt az építkezés, elfogyott a lambéria, Pestről kellett hozni. Az állványt mi szedtük le az első vendég érkezése előtt” – mondja Péter.

Most épp az ötödik faház épül, ebből a típusból az utolsó. Ha minden jól megy, június végére kész. Bár jelenleg tizet is ki lehetne adni, tudják, hogy egyszer véget ér a hatalmas hájp, ami a házakat övezi.

A luxuskabinok tudatosan magasra pozícionáltak: egy szoba éjszakánként ötven-hatvan ezer forint között mozog, két éjszakánál többre pedig ritkán érkeznek vendégek. Péterék szerint is pont elég ennyi a pihenéshez, a romantikához, és azokhoz a szolgáltatásokhoz, amiket a faházak nyújtanak.

Eredetileg alacsonyabb árral és ötven százalék körüli kihasználtsággal négy-öt éves megtérüléssel számoltak. Most úgy fest, kb. két év alatt visszahozza a beruházás a befektetett összeget, ha marad a telt ház. És miért ne maradna, hiszen a szigetelt faházak nem egynyári kalandra készültek, és Péter szerint a téli környezet legalább olyan mesebeli, mint a zöld lombok között madárcsicsergésre és full extrás reggelire ébredni.

A TreeHouses a pihenésre vágyó városi ember legérzékenyebb pontjára tapintott: úgy mossa össze a hedonista pihenést a természetközeli élménnyel, hogy nem kényszerít lemondásra, sőt. A gourmet konyhán kívül kimaxol mindent, amit magaséletnek hívhatunk. És persze, el tudnánk mesélni, milyen a kellemesen hűvös erdőben, a pezsgőfürdőben ülve borozni, de ez pont az az élmény, amit ezerszer jobb átélni, mint egy ócska, szívárványos sztorit hallgatni róla…

A hónap témája nálunk a glamping, úgyhogy ez is érdekelhet:

(Fotók: Gyana Dániel)

FOLYTASD EZZEL
Nagyot újít a spirituális utazók egyik kedvenc úti célja
Ezekre az úti célokra vágyik most a legtöbb fiatal
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom