Bár világ minden szegletén kóstolhatunk különböző finomságokat a street foodtól kezdve a menő éttermekben elénk tett csúcsfogásokig, az ételek azért nem mindig találnak be. A TasteAtlas össze is állította a világ „legrosszabb” ételeinek listáját 600 ezer értékelés alapján.
A rangsor élén a blodpalt áll, vagyis jelenleg ez a világ legrosszabbja.
Egy Svédországban és a finn Lappföldön jellemző hagyományos ételről van szó, amely rozs- vagy árpalisztből és – nem tévedés – állati vérből készült gombócokból áll, és amelyet általában sült szalonnához, sertéshúshoz, vajhoz és vörösáfonya lekvárhoz tálalnak köretként.
A második helyen a bocadillo de sardinas, egy Spanyolországban honos szardíniás szendvics végzett. Egyébként némileg talán meglepő módon a paella, a krokett, a tapas és a churros hazája három étellel is szerepel a top 10-ben: ilyen az angulas a la cazuela, ami egy baszkföldi fűszeres angolnából készült étel, aztán szintén nem rajonganak az értékelők a faves a la Catalanáért sem, ami húslevesben főtt, véres kolbásszal tálalt lóbab.
Íme tehát a világ tíz legrosszabb étele:
- Blodpalt, Finnország
- Bocadillo de sardinas, Spanyolország
- Calskrove, Svédország
- Angulas a la cazuela, Spanyolország
- Zselés angolna, Egyesült Királyság
- Ramen burger, USA
- Chapalele, Chile
- Faves a la Catalana, Spanyolország
- Thorramatur, Izland
- Thai halbelsőségek savanyú curryvel, Thaiföld
Idegen országba történő utazás előtt fontos megismerkedni a helyi szabályokkal és szokásokkal. A kulturális különbségek ismerete nemcsak abban segíthet, hogy tiszteletben tarthatjuk a helyi hagyományokat, hanem hosszú távon pénzt is megtakaríthatunk.
(Forrás: Time Out, fotók: Getty Images)
rangsor | legrosszabb | ételek | világ
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!