Close
Ezekben a hotelekben nehéz elhagyni a fürdőszobát

Ezekben a hotelekben nehéz elhagyni a fürdőszobát

A fürdőszoba ma már sokkal több, mint egy szimpla helyiség: a napunk kiinduló- és végpontja, a rövid, frissítő zuhanyok vagy a hosszú, relaxáló fürdőzések szentélye. Ez a trend pedig olyannyira bevette a világot, hogy Lisszabontól Barcelonán át Thaiföldig erre egyre több olyan szálloda jelenik meg a turistatérképen, ahol a vonzó lokáció ellenére nehezen tudnánk elhagyni a fürdőszobát.

Portugália, Lisszabon – Santa Clara 1728

Lisszabon egyik legromantikusabb terén, a Santa Clarán található hotelnek már a falai is több évszázadnyi történelmet rejtenek: a Santa Clara 1728-nak a város hét dombjának egyikén magasodó, a 18. századi nagy földrengést is túlélt épület ad otthont.

A helyi építész, Manuel Aires Mateus a régi falak és mészkőlépcsők köré modern és tiszta enteriőrt alkotott: natúr színek és anyagok uralta terek, egyszerű puritán hangulat jellemzi az egész hotelt. Ez a már-már kolostori visszafogottság pedig a fürdőszobákban csúcsosodik ki, de épp csak annyira, hogy azért reggel ne akarjuk egyhamar elhagyni a szobát.

Az egyszerű, fehér csempével borított falak és a fenyőfa padló ellenpontjaként a fürdőt egy szabadon álló óriási kád teszi egyedivé, mely tökéletesen passzol a szintén helyi mészkőből faragott henger alakú mosdókagylókhoz. Aki hosszú fürdőzés helyett mégis inkább állva élvezné a tisztálkodást, annak a hotel kertjére néző óriási zuhany áll a rendelkezésére.

Ausztrália, Byron Bay – Elements of Byron

Byron Bay önmagában sem mindennapi célpont a filmvászonra illő óceánpartjával és homokos strandjaival, de az Elements of Byron még ezt is tudja fokozni. Az ötvenhektárnyi esőerdő, tavak és lagúnák közé épített hotel belső tereit a visszafogott, természetes színek és anyagok uralják, a hangulatot pedig a japán egyszerűség és a fesztelen ausztrál életérzés tökéletes harmóniája jellemzi.

Ez a szemlélet a fürdőszobákat is áthatja: a nyersfa ülőke, a törölközőtartóként funkcionáló létra, és a növények közé állított kád szinte olyan, mintha a természet kellős közepén élveznénk a fürdőzést. A két kilométerre található Beongil parton tovább élvezhetjük az édes ausztrál semmittevést, este pedig a hotel modern menüjével zárhatjuk a napot.

Spanyolország, Barcelona – Almanac Hotel

Bécs, Prága és Zágráb után az Almanac csoport Barcelonában is megvetette a lábát, hogy a menő butikhotelekben egyébként sem szűkölködő várost még vonzóbb célponttá tegye. A helyi Office of Architecture stúdió által kialakított 91 szobás hotel két épület, egy 18. és egy 20. századi ház egyesítéséből született.

A belső terekért Jaime Beriestain volt felelős, aki a kortárs hangulatot art deco elemekkel vegyítve visszafogott luxust árasztó enteriőrt hozott létre. Réz kiegészítők, tölgy- és diófa elemek, na meg a fürdőszobát uraló márvány- és üvegfelületek tele vannak eleganciával, stílussal, otthonosságot árasztó részletekkel.

A zuhanyzóval és óriási káddal is felszerelt fürdőben vertikális és horizontális pozícióban is élvezhetjük a fürdőzést, az élményre pedig a skót-katalán parfümőr, Jimmy Boyd fürdőszobai kellékeinek illata teszi fel a pontot.

Thaiföld, Bangkok – 137 Pillars

A thaiföldi Chiang Mai városában található 137 Pillars House egyike a város legtöbb díjjal kitüntetett szállodáinak, így nem meglepő, hogy a hotellánc tavaly megnyitotta nagyvárosi testvérét is, Bangkok központjában, egy felkőharcoló nyolc legfelső emeletén.

A spa- és wellnessközpont, a japán fodrászszalon, és a két feszített víztükrű medence mellett maguk a szobák is vegytiszta luxussal várnak. A fürdőszobában a márványborítás csak az alapfelszereltség része: a padlótól a plafonig üvegezett helyiségben a kádban ücsörögve, egy pohár pezsgővel a kezünkben élvezhetjük a város látványát.

Kanada, Montreal – Le Mount Stephen Hotel

A Le Mount Stephen hotel épülete korábban George Stephen, a kanadai Csendes-óceáni Vasútvonal kiépítése mögött álló üzletember otthona, majd egy privát klub helyszíne volt, ma pedig egy luxushotelként éledt újjá. A történelmi falakat egy modern épületszárnnyal toldották meg, így az egész hotelt a neoklasszikus, díszített stílus és a modern irányzatok különleges egyvelege uralja.

A modern szárnyban azonban a kortárs az úr – beleértve a fürdőszobákat is, ahol a minimalista márványfelületek mellett a legmodernebb technológia a múltból pillanatok alatt a jövőbe repít. A multifunkcionális, fűtött ülésű japán vécé, a színterápiás zuhanyzófej, a fűtött padló és a páramentesítő berendezés gondoskodik arról, hogy ne csak a legnagyobb kanadai hidegben essen nehezünkre kilépni a fürdőszoba karmai közül.

Ausztrália, Sydney – Sofitel Darling Harbour Hotel

Ausztrália számtalan hívogató helye közül Sydney a kötelező kör. Ha azt sem bíznánk a véletlenre, hogy hol pihenjük ki az egész napos városnézést, akkor a központi Darling-kikötő legmagasabb épületében a Sofitel mintegy 590 szobájából nagy valószínűséggel megtaláljuk a számunkra tökéleteset.

A letisztult enteriőrökben az egyszerű, modern stílus a város tengerészeti múltjával keveredik – többek között a homokkő fürdőszobákban is, ahol a helyiség közepén álló kádban Sydney végtelen látképével együtt élvezhetjük a fürdőzést, ráadásul a hotel által biztosított Lanvin piperecikkek társaságában.

Ez is érdekelhet:

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom