Ezen az olasz téren gyönyörűen megoldották a távolságtartást

Urbanisztikai csillagos ötös Vicchiónak!

Egyre inkább nyitnak a városok világszerte, a veszély azonban nem múlt el teljesen, és a fizikai távolságtartás továbbra is az egyik kulcsfontosságú óvatossági kérdés. A két ember közti távolságtartás konkrét jelzéseit a legtöbb esetben nem túl szép, szalagozott négyzetekkel, vonalakkal vagy sebtében felfestett körökkel jelzik – impozánsnak nagyon nem mondható, de persze praktikus módokon.

Vannak viszont üdítő kivételek: a Firenze-közeli Vicchióban például a város főterén nagyon esztétikus, sőt, kifejezetten szép és klasszikus megoldást találtak a távolságtartás jelzésére, ami tökéletesen illeszkedik a tér eredeti arculatához. Íme a Piazza di Giotto távolságtartással újratöltve:

A Caret Studio dizájniroda tervezte meg ezeket a fehér, festett négyzeteket, melyek száznyolcvan centire vannak egymástól. A stúdió elmondása szerint a StoDistante nevű projekt (szó szerinti fordításban „tartom a távolságot”) ideiglenes és a macskaköves térről könnyen lemosható, ha már nem lesz szükség rá. Mi mindenesetre nem láttunk még ilyen esztétikus és stílusos urbanisztikai választ a távolságtartásra, reméljük, sok várostervező követi majd a példát!

(Forrás: TravelandLeisure)

Firenze | piazza di giotto | stodistante | tér | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom