Ezért fontos pontosan átlátni mire jó a nyugdíjbiztosítás

A nyugodt időskori évek megalapozását nem lehet elég korán elkezdeni. Emiatt is lényeges pontosan tisztában lenni vele, mire jó a nyugdíjbiztosítás. Noha ez az öngondoskodási forma hazánkban aránylag eléggé új keletű, rendkívül hamar igen népszerűvé vált, méghozzá nem véletlenül.

Egyrészt azért, mert a befizetéseinkre állami adójóváírás vehető igénybe, másfelől pedig kellően rugalmas és személyre szabható konstrukcióról van szó. Jogosan merülhet fel azonban a kérdés, hogy mégis mikor a legoptimálisabb elkezdeni takarékoskodni az aktív éveink utáni időszakra. Az igazság az, miszerint minél korábban belevágunk, annál könnyebb dolgunk lesz.

Az állami nyugdíjrendszer szinte biztosan nem lesz képes jelenlegi formájában olyan szintű juttatást biztosítani, amivel az életszínvonalunk fenntartható marad. Erre a problémára sokan abban látják a megoldást, hogy keresetkiegészítésként továbbra is dolgoznak majd idős korukban is, ám erre építeni rendkívül kockázatos. Az esetlegesen megromlott egészségi állapot ugyanis ezt a tervet teljes mértékben keresztülhúzhatja. Amennyiben véletlenül így járunk, akkor pedig nagyon nehéz és kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetünk.

Ezt elkerülendő, érdemes minél előbb kiválasztani a megfelelő öngondoskodási formát. Óriási különbségek jöhetnek ki ugyanis a hozam tekintetében, emiatt egyáltalán nem mindegy hogy 20 évesen, egy kisebb havi befizetéssel kötünk nyugdíjbiztosítást, vagy csak évtizedekkel később kezdünk bele. Utóbbi esetben ahhoz, hogy valóban anyagi biztonságot nyújtó mértékű megtakarítással vonulhassunk vissza a munkától, igen magas összegekkel kell kalkulálnunk.

További előny, miszerint a kifizetés mindig a szerződéskötéskor aktuális nyugdíjkorhatárhoz van kötve, ami gyaníthatóan a következő évtizedekben tovább fog emelkedni, ezért is érdemes minél hamarabb lépni. Ráadásul, amikor az a kérdés merül fel, hogy mire jó a nyugdíjbiztosítás, mindig jusson eszünkbe, miszerint ez nemcsak egy megtakarítási forma, hanem egyben káreseményekre is vonatkozó védelem.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom