Close
Ezt a várost válaszd, ha külföldön kezdenél új életet!

Ezt a várost válaszd, ha külföldön kezdenél új életet!

Tizenötezer külföldön élő nem tévedhet.

Ennyien vettek részt az InterNations, azaz a külföldön élők online közösségének éves felmérésén, amelyből kiderült, külföldiként melyik városban a legjobb élni különböző szempontok – munkalehetőség, megfizethető lakhatás, egészségügy, letelepedés körülményei, munka és magánélet egyensúlya, általános életminőség – alapján. Összesen hatvanhat várost vizsgáltak, de a képet némileg árnyalja, hogy a felmérés még a világjárvány kitörése előtt, idén márciusban készült.

Mindezek alapján a spanyolországi Valencia a legjobb hely külföldiként letelepedni.

A tengerparti város elsősorban az életminőség és a megélhetési költségek tekintetében teljesített jól, továbbá kiváló az egészségügy helyzete és kiemelkedő a kulturális élete, illetve az sem elhanyagolható szempont, hogy a válaszadók kilencvenegy százaléka szerint a helyi lakosok barátságosak.

Spanyolország egyébként remekül teljesített: az általunk is megcsodált Valencián kívül a napfényes Alicante és Málaga, valamint a főváros, Madrid is bekerült az első tízbe.

Közös a négy spanyol városban a rengeteg kiváló lehetőség a szabadidős tevékenységekre, és az egyszerűen megoldható letelepedés – a munkalehetőségeket tekintve viszont már nem ilyen jó a helyzet.

Valenciát és Alicantét Lisszabon követi a dobogón. A portugál fővárost egy ír válaszadó úgy jellemezte, hogy furcsa és egyben csodálatos ország, rengeteg sajátossággal, de az emberek kedvesek, a mindennapok nyugodtak, az ételek és az italok finomak, az időjárás pedig általában kiváló.

A negyedik legélhetőbb város Panama City lett, aztán Szingapúr, a már említett Málaga, Buenos Aires, Kuala Lumpur, Madrid és Abu-Dzabi következik. Közülük Kuala Lumpurban a legkönnyebb letelepedni, plusz pénzügyeket és a lakhatást tekintve is az egyik legjobb a mezőnyben.

A lista végén a kuvaiti Salmiyát (66.) és Rómát (65.) találni – az olasz főváros leginkább a rossz közbiztonság és a politikai helyzet miatt végzett ennyire hátul.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Pixabay)

életszínvonal | külföld | Alicante | valencia | panama city

FOLYTASD EZZEL

Hőségriadóra készülhet, aki a következő napokban ezekbe az országba utazik

Mégsem érdemes betiltani a rövid távú járatokat? Meglepő következtetésre jutott egy tanulmány

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram