Close
Ezt a várost válaszd, ha külföldön kezdenél új életet!

Ezt a várost válaszd, ha külföldön kezdenél új életet!

Tizenötezer külföldön élő nem tévedhet.

Ennyien vettek részt az InterNations, azaz a külföldön élők online közösségének éves felmérésén, amelyből kiderült, külföldiként melyik városban a legjobb élni különböző szempontok – munkalehetőség, megfizethető lakhatás, egészségügy, letelepedés körülményei, munka és magánélet egyensúlya, általános életminőség – alapján. Összesen hatvanhat várost vizsgáltak, de a képet némileg árnyalja, hogy a felmérés még a világjárvány kitörése előtt, idén márciusban készült.

Mindezek alapján a spanyolországi Valencia a legjobb hely külföldiként letelepedni.

A tengerparti város elsősorban az életminőség és a megélhetési költségek tekintetében teljesített jól, továbbá kiváló az egészségügy helyzete és kiemelkedő a kulturális élete, illetve az sem elhanyagolható szempont, hogy a válaszadók kilencvenegy százaléka szerint a helyi lakosok barátságosak.

Spanyolország egyébként remekül teljesített: az általunk is megcsodált Valencián kívül a napfényes Alicante és Málaga, valamint a főváros, Madrid is bekerült az első tízbe.

Közös a négy spanyol városban a rengeteg kiváló lehetőség a szabadidős tevékenységekre, és az egyszerűen megoldható letelepedés – a munkalehetőségeket tekintve viszont már nem ilyen jó a helyzet.

Valenciát és Alicantét Lisszabon követi a dobogón. A portugál fővárost egy ír válaszadó úgy jellemezte, hogy furcsa és egyben csodálatos ország, rengeteg sajátossággal, de az emberek kedvesek, a mindennapok nyugodtak, az ételek és az italok finomak, az időjárás pedig általában kiváló.

A negyedik legélhetőbb város Panama City lett, aztán Szingapúr, a már említett Málaga, Buenos Aires, Kuala Lumpur, Madrid és Abu-Dzabi következik. Közülük Kuala Lumpurban a legkönnyebb letelepedni, plusz pénzügyeket és a lakhatást tekintve is az egyik legjobb a mezőnyben.

A lista végén a kuvaiti Salmiyát (66.) és Rómát (65.) találni – az olasz főváros leginkább a rossz közbiztonság és a politikai helyzet miatt végzett ennyire hátul.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Pixabay)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom