Ezzel a négy remek borral nem tévedhetsz a karácsonyi vacsorán

Két közös tulajdonságuk van: vörösek, és nagyon-nagyon finomak.

A zoomos beszélgetés is jobb, mint ha nem beszélgetünk. Technikailag a korábbi podcastjeink kitűnő színvonalat képviseltek, a koronavírusnak köszönhetően azonban kevesebbel is be kell érnünk. Kárpótlás azonban, hogy a lelkesedésünk nem hagyott alább, és vendégünk, Csorba Gábor szakértelme pedig egyszerre inspiráló és szórakoztató. A Roadster Podcast mai adásában négy bort kóstolunk végig, egyik jobb, mint a másik!

A podcastban kóstolt borok sorrendben:

1. Ruppert Kandúr Cuvée Villány

Modern villányi vörös, amely leginkább a gyümölcsökről szól, mellette kevesebb tanninnal, kevesebb alkohollal. Röviden áztatva, erjedés közben préselve. Még a rákövetkező szüret előtt palackba került. Barátságos primőr jegyek, szamóca, málna, finom hordó.

2. Weninger Kékfrankos Balf Sopron

A pince birtokbora és stabil alapja. A család magyar területeiről, főként csillámpalás, gneiszes talajról kézzel szedett kékfrankost mindig bogyózzák, a kocsánytalan gyümölcs pedig hetekig ázik és erjed nagy kádban, közben alig csömöszölik és mozgatják. Az érlelés idős nagyhordókban folytatódik, jellemzően másfél évig eltart. Ennyi idő alatt az almasav lebomlik, a bor pedig stabillá válik beavatkozások és adalékok nélkül, így a palackozás szűrés, derítés nélkül zajlik, kizárólag kevés kén kerül a borhoz. A pincénél megszokott illatok itt is megjelennek, a sötétebb és mélyebb gyümölcs ízek mellett rétegzett avaros, füstös, gombás jegyek a legjellemzőbbek. Örömteli és könnyen iható bor, ami reflektál a helyi tradíciókra, fajtakarakterre és a készítőre egyaránt.

3. Maison Roche de Bellene Bourgogne Pinot Noir Cuvée Réserve

Nos, róla nincsenek bővebb információink, szerencsére Gábor nagyon sokat mesélt róla a fenti podcastban!

4. Ikon Cabernet Franc Evangelista Balatonboglár

Az Evangelista 2007 óta, szinte recept alapján készül: az érett fürtöket bogyózzák, a gyümölcs hűtött tartályban erjed és ázik huszonnyolc napon át, majd magyar hordókba, kis része pedig amerikai tölgybe kerül egy év érlelésre. Igazi klasszikus a déli partról.

Aki szeretne még ennél is mélyebben elmerülni a borok világában, annak van egy jó hírünk: a Borsuli online formában ismét elindult! További részletek itt.

pinot noir | maison roche | cuvée | kandúr | ruppert

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom