Budapesten ad koncertet Luís Guimaraes portugál énekes. Évfordulóval, nyári örömfőzésekkel és megújult tervekkel készül az Essência Restaurant – Tiago & Éva.
A budapesti Essência Restaurant – Tiago & Éva július 7-én ünnepelte fennállásának első évfordulóját. Az elmúlt évben az étterem letette névjegyét a budapesti és nemzetközi vendéglátás asztalára. Sabarigo-Jenei Éva tulajdonos és férje, Tiago Sabarigo séf és tulajdonos a kezdetek óta azon dolgozik, hogy a portugál–magyar konyha különleges kapcsolatát és modern ízeit mutassa meg a nagyközönségnek, ahol a fogásokat saját gyerekkori emlékeik ihlették, és ahol mindenki otthon érezheti magát. A Születésnapi Héten a vendégek kedvenc fogásaival várták a vendégeket.
A tulajdonos házaspár magánéletük történeteit és kedves családi emlékeit sosem titkolták, sőt szívesen megmutatják ezt másoknak is – hiszik, hogy az élet szép és minden pillanatát élvezni kell!
2021. július 16-án és 17-én Essência Fado Estekkel készülnek. Azt ígérik ezen a két egyedülálló estén elhozzák Portugália lelkét. „Sosem felejtem el az első Lisszabonban töltött estét. Róttuk a macskaköves utcákat, a bárok megteltek élettel, ahonnan melankolikus fadodallamok szűrődtek ki. Gyertyák pislogtak, a hold világított, az emberek pedig barátaikkal finom falatok és italok társaságában élvezték az életet!” – meséli Éva.
Fontos számukra, hogy ne csak a finom ízeknek adjanak otthont, hanem az értékteremtő kultúrának is. Ezt az érzést szeretnék az étterem falai közé varázsolni az Essênciába ezeken az estéken, egy kifejezetten erre az alaklomra megálmodott négyfogásos vacsorával egybekötve.Sangriával és portugál borokkal kísérve, ahogy azt egy autentikus portugál estéhez dukál.
„A Fado egy bensőséges párbeszéd a művész és közönsége között.
Lehet nosztalgikus, vicces, boldog vagy tragikus – akárcsak az élet!”
Bővebb részletek és asztalfoglalás itt.
étterem | fado | portugália | jenei éva | Tiago Sabarigo | zene
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!