Egy falu, ahol mesebeli, fatörzseken álló faházakat építenek

Napelem és elektromosautó-töltő is van a baden-württembergi faházakban, amelyekbe egy fatörzsön át lehet bejutni.

Különleges kirándulóhelyekből nincs hiány a neten, ám Németország délnyugati részén, a baden-württembergi Seelbach faluban úgy gondolták, a túrák kiindulóhelyének önálló látványosságot építenek.

A 's Baumhaus Dörfle nevű „üdülőparadicsom” tíz, helyi fából készült házból áll. A kempinget a tulajdonos, Robert Schwörer hozta létre helyi faipari munkásokkal, akik egy központi kilátótorony köré emelték a tíz faházat, ezzel együtt mindegyik építményből egyedülálló kilátás nyílik a környező hegyekre és völgyekre.

Miután a környék a Fekete-erdő, bőven van mit felfedezni, a nap végén pedig vissza lehet húzódni a különleges szállásokba.

Mindegyik faház kétszintes, két hálószobával, egy fürdőszobával, három erkéllyel, mosogatógéppel felszerelt konyhával, valamint egy kanapés-tévés ülősarokkal.

@stasja8883♬ Disney-style fanfare-style BGM - harryfaoki

Az ezüstfenyőből épített házak belsejében a bútorok és díszítőelemek (étkezőasztal, székek, szekrény, ágyak, ablakpárkányok és részben a belső csigalépcső is) cseresznyefából készültek.

Teljes galériát a hely honlapján találni

Minden házhoz két parkolóhely, privát terasz, internet-hozzáférés és elektromosautó-töltőállomás tartozik. Az épületekbe napelemeket és okosotthonrendszereket telepítettek, melyek segítségével mindegyik ház maga fedezi az energiaszükségletei 80 százalékát.

@stasja8883♬ Originalton - St@sya♌️

A fákat a helyi erdőkben termelik ki, az alap fatörzs pedig nem tömör: a benne kialakított lépcsőn lehet feljutni az épületbe. Egy-egy házban kettő-hat személy fér el kényelmesen – akik aztán innen felfedezhetik a környék kirándulóhelyeit.

(Fotók: Spacecamping)

fatörzs | Németország | faház

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Wellness és luxus: Fedezd fel Magyarország egyik legexklúzívabb wellness paradicsomát
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom