Close
Fejedelmi körülmények várnak a Kanári-szigeteken, egy világítótoronyban

Fejedelmi körülmények várnak a Kanári-szigeteken, egy világítótoronyban

Százötvennél is több lépcsőt kell megmászni érte, de megéri.

Annyi, de annyi különleges szállásba futottunk már bele, hogy fel se kapjuk a fejünket, ha mondjuk cukormalomban vagy korábbi börtönben is éjszakázhatunk, amennyiben mindenképp extrém körülmények között számolnánk este a bárányokat, de ez a világítótoronyból kialakított hotel talán mindet üti.

A Kanári-szigeteken, egészen pontosan a környék legkedveltebb túraútvonalait birtokló, viszonylag érintetlen erdőkkel teli La Palma szigetén járunk, ahol három éven át tartó felújítás és átépítés eredményeként a napokban újjászületett és egyben funkciót is váltott a helyi 152 esztendős világítótorony, a Faro Cumplida.

Egészen pontosan eredeti küldetésének továbbra is eleget tesz, ám a maximum négy vendég kényelmének érdekében kialakítottak benne két lakosztályt (The Atlantic Suite és La Palma Suite), hogy a végtelenített medencéről, a tetőteraszról és a pazar kertről ne is beszéljünk.

Világszerte nagyon kevés olyan világítótornyot találunk, amelyik szállodaként (is) működik. Nyilvánvalóan a panoráma az egyik fő ok, ami miatt megéri felcaplatni a harminchat méter magas torony tetejébe, ahol aztán a 158 lépcső megmászásért cserébe Atlanti-óceánra nyíló elképesztő kilátás, esténként pedig csodás naplemente látványa a jutalmunk. A hálószobák modern stílusúak, illetve a kávégéptől a minibárig rendesen felszereltek.

Maga a torony a második világháborúban egyébként aranybetűkkel került be a történelemkönyvekbe, ugyanis megmentette kilencvenhét tengerész életét. 1942 októberében egy német tengeralattjáró La Palma szomszédszágában elsüllyesztett egy brit hadihajót, a matrózok pedig háromnapnyi hánykolódást követően észrevették a világítótorony fényeit. Valahogy a partra keveredtek, a helyiek pedig elbújtatták őket.

Egy éjszakára 350 fontért lehet a világítótoronyban szobát foglalni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Lonelyplanet)

la palma | kanári-szigetek | világítótorony | Faro Cumplida

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram