Close
Fejedelmi körülmények várnak a Kanári-szigeteken, egy világítótoronyban

Fejedelmi körülmények várnak a Kanári-szigeteken, egy világítótoronyban

Százötvennél is több lépcsőt kell megmászni érte, de megéri.

Annyi, de annyi különleges szállásba futottunk már bele, hogy fel se kapjuk a fejünket, ha mondjuk cukormalomban vagy korábbi börtönben is éjszakázhatunk, amennyiben mindenképp extrém körülmények között számolnánk este a bárányokat, de ez a világítótoronyból kialakított hotel talán mindet üti.

A Kanári-szigeteken, egészen pontosan a környék legkedveltebb túraútvonalait birtokló, viszonylag érintetlen erdőkkel teli La Palma szigetén járunk, ahol három éven át tartó felújítás és átépítés eredményeként a napokban újjászületett és egyben funkciót is váltott a helyi 152 esztendős világítótorony, a Faro Cumplida.

Egészen pontosan eredeti küldetésének továbbra is eleget tesz, ám a maximum négy vendég kényelmének érdekében kialakítottak benne két lakosztályt (The Atlantic Suite és La Palma Suite), hogy a végtelenített medencéről, a tetőteraszról és a pazar kertről ne is beszéljünk.

Világszerte nagyon kevés olyan világítótornyot találunk, amelyik szállodaként (is) működik. Nyilvánvalóan a panoráma az egyik fő ok, ami miatt megéri felcaplatni a harminchat méter magas torony tetejébe, ahol aztán a 158 lépcső megmászásért cserébe Atlanti-óceánra nyíló elképesztő kilátás, esténként pedig csodás naplemente látványa a jutalmunk. A hálószobák modern stílusúak, illetve a kávégéptől a minibárig rendesen felszereltek.

Maga a torony a második világháborúban egyébként aranybetűkkel került be a történelemkönyvekbe, ugyanis megmentette kilencvenhét tengerész életét. 1942 októberében egy német tengeralattjáró La Palma szomszédszágában elsüllyesztett egy brit hadihajót, a matrózok pedig háromnapnyi hánykolódást követően észrevették a világítótorony fényeit. Valahogy a partra keveredtek, a helyiek pedig elbújtatták őket.

Egy éjszakára 350 fontért lehet a világítótoronyban szobát foglalni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Lonelyplanet)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom