Ahogy a tél derekán elérkezik a farsangi időszak, egyre többünknek támad kedve egy kicsit felülkerekedni a szürkeségen – akár egy vidám buli, akár egy otthoni, családias vacsora formájában. Mi lenne, ha idén nem a hagyományos fánk lenne a sztár, hanem egy különleges farsangi menü, ami garantáltan lenyűgözi a vendégeidet?
Előétel: sajtos-baconös mini palacsinták
Kezdjük egy könnyed, mégis ínycsiklandó fogással: a sajtos-baconös mini palacsintákkal. Ezek a sós falatok nemcsak mutatósak, de pillanatok alatt elkészülnek, és biztosan megalapozzák az est hangulatát. A titok a tésztában rejlik – érdemes egy csipet oregánóval és reszelt parmezánnal feldobni, hogy igazán különleges legyen. A hozzávalók beszerzése pedig gyerekjáték, hiszen akár egy online vásárlás során is a legtöbb hozzávalót egyszerre a kosaradba teheted.
Főétel: mézes-mustáros csirke zöldséges rizzsel
A főételként tálalt mézes-mustáros csirke igazi jolly joker: harmonikus ízvilágával mindenkit levesz a lábáról. A csirkemelleket méz, dijoni mustár és egy leheletnyi szójaszósz keverékével kell bepácolni, majd serpenyőben szépen aranybarnára sütni. Köretként a zöldséges rizs a legjobb választás, amit színes paprikákkal, borsóval és egy csipet curry-vel tehetsz még izgalmasabbá. Az élelmiszer házhozszállítás szolgáltatásnak köszönhetően pedig a fűszereket vagy éppen a rizst is könnyen beszerezheted, miközben a csirkéért a kedvenc hentesedhez érdemes elsétálni.
Desszert: narancsos csokoládés fánk
Ha farsang, akkor fánk – de miért ne lehetne idén egy kis csavarral készíteni? A narancsos csokoládés fánk nemcsak az édesszájúakat ejti rabul, hanem látványos zárása is lehet az estének. A hagyományos élesztős tésztát dobjuk fel egy kevés reszelt narancshéjjal és vaníliával, majd a kész fánkokat olvasztott csokoládéval vonjuk be. A tetejét színes cukorkákkal vagy kandírozott narancsszeletekkel díszíthetjük, hogy igazán ünnepi legyen.
Tedd egyedivé az estét!
A menü mellett a dekorációval is feldobhatod a hangulatot: farsangi álarcok, színes lampionok és vicces kiegészítők megalapozzák a vidámságot. Ha pedig igazán emlékezetessé tennéd az estét, szervezz egy kis jelmezversenyt vagy közös játékot a vendégekkel.
Idén ne hagyd, hogy a tél szürkesége eluralkodjon rajtad – próbáld ki ezt a különleges farsangi menüt, és varázsolj felejthetetlen hangulatot otthonodba!
(Szponzorált tartalom)
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!