Pilóták elárulták, mit érdemes tennie annak, aki fél a repüléstől

Egyeseknél már a repülőgépre felszállás gondolata is szorongást okoz, amit legtöbbször biztonsági aggályokkal és a repüléshez köthető rémálmokkal magyaráznak. Sokan pedig az irányíthatatlanság érzésével küzdenek odafönt, és képtelenek megnyugodni. Érdemes hát megfogadniuk egy veterán pilóta tanácsait.

Tapasztalatom szerint, akiknek gondjaik vannak a repüléssel, azok nagy részének ehhez hasonló, kontroll nélküli helyzettel is akad problémája (ilyen a liftbe beszállás, a hídon vagy alagúton átkelés, a magasan lévő helyek, vagy az MRI) – mondja Tom Bunn.

Az aggodalmaskodó utasoknak első körben azt ajánlja, hogy felszállás előtt kérjenek találkozót a pilótával.

A leggyakoribb félelmeikkel kapcsolatban megkérdezhetik a turbulenciáról és mondjuk még arról is, mi történne a repülőgéppel, ha netán meghibásodna egy hajtómű. – Senki sem fekszik be a kórházba egy műtétre anélkül, hogy előtte ne találkozna az orvossal  – hozza a párhuzamot Tom Bunn.

Aki fél, mindössze annyit kell tennie, hogy korábban odamegy a beszállókapuhoz, és tudatja a személyzettel, hogy szorongó utassal lesz dolguk. Ezután meg lehet kérdezni tőlük, hogy lehetséges-e találkozni a pilótával. Ez lehetőséget adhat az időjárási viszonyoktól rettegő utasoknak arra is, hogy személyesen a pilótától kapjanak felvilágosítást, mekkora turbulenciára számíthatnak odafönt.

Egy másik pilóta szerint jó módszer az idegek megnyugtatására, ha a szorongó utas listát készít mindazokról a dolgokról, amelyek aggodalommal töltik el. Írjon le mindent, ami miatt parázik,  majd húzza ki azokat, ami felett nincs kontrollja – helyettük inkább koncentráljon azokra, amikre van.

Néhány pilóta és pilótanő beszélt a HuffPostnak arról, hogyan repülhetünk "okosabban",  valamint a tapasztalt szakemberek elárulták azt is, mit nem tennének meg soha utasként. Íme, öt tennivaló és tilalom, amit érdemes megjegyezni.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

repülő | repülés | pilóták | tanács | félelem

FOLYTASD EZZEL

Elkerítik a díszes teret és pénzt szednek a turistáktól a magyarok egyik kedvenc úti célján

Mégsem vezetik be a világ legszigorúbb dohánytilalmát

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom