Close
Erről szól az úgynevezett “felnőttbarát” hotel intézménye

Erről szól az úgynevezett “felnőttbarát” hotel intézménye

Mielőtt túlságosan megszaladna a fantáziánk: a “felnőtthotel” nem jelent egyet azzal, hogy pár órára kivehető szobákban titkos liezonok zajlanak, de még egyéb csoportos szórakozásra sem utal. Egészen pontosan azt jelenti, hogy meghatározott szabálykönyv szerint bizonyos életkor alatt nem fogadnak vendégeket. Diszkriminatív, vagy inkább egy jó alternatíva? Elvégre külön család- és gyermekbarát helyeket is üzemeltetnek.

Kétgyermekes pár meséli egy születésnapon, hogy egészen újszerű élményben volt részük a nyáron, mert a szokásos családi nyaralásuk mellett kaptak egy párnapos pihenési lehetőséget egy “felnőttbarát” szállodában és annak strandján. A társaság furcsálva kérdezősködik, ugyan miért teregetik ki a legféltettebb titkaikat, de szó sincs különösebb intimitásról, inkább egy új utazási trendről mesélnek. Tudván, hogy a pár a gyerekeit sem fosztja meg az utazás élményétől, csak kipróbálták a csendesebb pihenést, a legtöbben helyeslően bólogatnak, hogy egyszer ők is szeretnének pár olyan napot, amikor fesztelenül kapcsolódhatnak ki.

Körülbelül tíz éve indult el a mozgalom a Karib-térségből, annak köszönhetően, hogy voltak olyan úti célok, melyeket leginkább a nászutasok látogattak.

Az egyik felkapott szállodalánc vállaltan állt bele a piaci rés betöltésébe, és először Valentine Hotels néven futottak a külön mézes hetekre specializálódott szállodáik, majd ezt a pecsétet kibővítették az Adults Only (csak felnőttek) vendégfogadásra. A szállodalánc egyébként kifejezetten családbarát hoteleket is üzemeltet, így kár lenne támadni őket, mivel minden igényt kielégítenek.

Ez a kizárólagosság tehát nem arról szól, hogy a hotel elhatárolódna a gyerekektől, csupán szeretne zavartalan pillanatokat biztosítani a pároknak, egyedül utazóknak, baráti társaságoknak, akik önként döntenek úgy, hogy bizony megérdemelnek évi egy hetet kettesben, visszahúzódva, kicsit feltöltődve, hogy újult energiákkal térhessenek vissza a kicsikhez. Vagy csak simán a munkával behavazott napokhoz.

Vagyis alternatíva mindenkinek, aki maga nem kíván pár napig fegyelmezni és figyelni, se más család mindennapjaiba belelátni.

Aki él ezzel a lehetőséggel, az él, aki viszont egy percre sem szakadna el a családjától, nem kíván gyerekzsivaj nélkül létezni, azt is ugyanúgy meg lehet érteni.

Ha viszont felnőttbarát hotelbe vágynánk, egy pillanatig se szégyelljük!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom