Close
Feltámad a Motown a Vinylize új kollekciójában

Feltámad a Motown a Vinylize új kollekciójában

A kultikus detroiti lemezkiadó, a Motown Records 2019-ben fontos évfordulóhoz érkezett. A hatvanadik születésnapot többek között egy szemüveg-kollekcióval ünneplik meg, ezt a Vinylize branddel közösen készítették el.

“A Motown kiadó éppen idén ünnepli a hatvanadik születésnapját, és az évfordulóra már régóra készülnek – árulta el Zack Tipton, a Vinylize alapítója és tulajdonosa. – Detroitban van egy nagyon régi és jó kliensünk. Tőle tudtam meg, hogy a helyi Motown-múzeum marketingigazgatója Vinylize szemüveget hord. Ráadásul ez az úr ismerte az AC/DC kollekciónkat is, és 2019 tavaszán megkeresett, hogy hozzunk össze egy közös, Motown által inspirált projektet. Ők adják a lemezeket, mi pedig csinálunk belőle kereteket, és közösen brandingeljük.”

A Motown Records lemezkiadót 1959-ben alapította Berry Gordy Jr. A neve Motor Town összevonásából született, ez volt az amerikai autógyártás központjának számító Detroit beceneve. Egy időben a Motown Records volt az Amerikai Egyesült Államok legjövedelmezőbb, feketék tulajdonában lévő vállalkozása, és a legsikeresebb soul és R’n’B kiadó, de a cég hatását nem lehet csak számokkal leírni. A lemezkiadó a szegregáció korszakában egyike volt azon platformoknak, amelyek a másodrangú állampolgároknak számító afroamerikaiak számára kitörési pontot jelentettek. Fénykorában a Motown égisze alá olyan előadók és művészek tartoztak, mint Stevie Wonder, a Jackson Five, a Diana Rosst soraiban tudó Supremes vagy Marvin Gaye. Bár a Motown Records a zeneipar része volt, és az üzletről szólt, valójában sokkal több volt annál:

egyike volt azoknak az erőknek, amelyek szeizmikus mozgásokat idéztek elő a hatvanas évek amerikai társadalmában.

A Motown Records zenekara, a Smokey Robinson and The Miracles pózol egy fotóhoz New Yorkban 1965 körül

“Maga az acetát is olyan, amit akkoriban használtak volna, és a technikai összeszerelése is a hatvanas éveket idézi – mondja Zack Tipton. – A keretek egy részét Sammy Davis Jr.-lemezekből készítettük, egy olyan albumból, amit a Motown adott ki, és amin egy Hello Detroit című dal is szerepelt. A női kereteknél az inspirációt Diana Ross jelentette.”

A The Hitsville U.S.A napszemüveg-kollekció hatszáz darabos, a férfi és női modellek egyaránt két-két különböző színben kerülnek forgalomba. A bemutatót szeptember 23-án tartották a Motown szülővárosában, Detroitban, amin a Vinylize alapító-tulajdonosa, Zack Tipton is részt vett. A keretek Budapesten is megtekinthetők a Tipton Showroomjában.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom