Close
Feltámad a Motown a Vinylize új kollekciójában

Feltámad a Motown a Vinylize új kollekciójában

A kultikus detroiti lemezkiadó, a Motown Records 2019-ben fontos évfordulóhoz érkezett. A hatvanadik születésnapot többek között egy szemüveg-kollekcióval ünneplik meg, ezt a Vinylize branddel közösen készítették el.

“A Motown kiadó éppen idén ünnepli a hatvanadik születésnapját, és az évfordulóra már régóra készülnek – árulta el Zack Tipton, a Vinylize alapítója és tulajdonosa. – Detroitban van egy nagyon régi és jó kliensünk. Tőle tudtam meg, hogy a helyi Motown-múzeum marketingigazgatója Vinylize szemüveget hord. Ráadásul ez az úr ismerte az AC/DC kollekciónkat is, és 2019 tavaszán megkeresett, hogy hozzunk össze egy közös, Motown által inspirált projektet. Ők adják a lemezeket, mi pedig csinálunk belőle kereteket, és közösen brandingeljük.”

A Motown Records lemezkiadót 1959-ben alapította Berry Gordy Jr. A neve Motor Town összevonásából született, ez volt az amerikai autógyártás központjának számító Detroit beceneve. Egy időben a Motown Records volt az Amerikai Egyesült Államok legjövedelmezőbb, feketék tulajdonában lévő vállalkozása, és a legsikeresebb soul és R’n’B kiadó, de a cég hatását nem lehet csak számokkal leírni. A lemezkiadó a szegregáció korszakában egyike volt azon platformoknak, amelyek a másodrangú állampolgároknak számító afroamerikaiak számára kitörési pontot jelentettek. Fénykorában a Motown égisze alá olyan előadók és művészek tartoztak, mint Stevie Wonder, a Jackson Five, a Diana Rosst soraiban tudó Supremes vagy Marvin Gaye. Bár a Motown Records a zeneipar része volt, és az üzletről szólt, valójában sokkal több volt annál:

egyike volt azoknak az erőknek, amelyek szeizmikus mozgásokat idéztek elő a hatvanas évek amerikai társadalmában.

A Motown Records zenekara, a Smokey Robinson and The Miracles pózol egy fotóhoz New Yorkban 1965 körül

“Maga az acetát is olyan, amit akkoriban használtak volna, és a technikai összeszerelése is a hatvanas éveket idézi – mondja Zack Tipton. – A keretek egy részét Sammy Davis Jr.-lemezekből készítettük, egy olyan albumból, amit a Motown adott ki, és amin egy Hello Detroit című dal is szerepelt. A női kereteknél az inspirációt Diana Ross jelentette.”

A The Hitsville U.S.A napszemüveg-kollekció hatszáz darabos, a férfi és női modellek egyaránt két-két különböző színben kerülnek forgalomba. A bemutatót szeptember 23-án tartották a Motown szülővárosában, Detroitban, amin a Vinylize alapító-tulajdonosa, Zack Tipton is részt vett. A keretek Budapesten is megtekinthetők a Tipton Showroomjában.

Ez is érdekelhet:

napszemüveg | berry gordy | hitsville | motown | motown records

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ezért a Designer Outlet Parndorf a legjobb hely, ahová minden divatimádónak kötelező elmennie

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram