Felújított laptopok eredeti operációs rendszerrel? Igen!

A felújított laptopok eredeti operációs rendszerrel tudják a legtöbbet nyújtani. Egyetlen számítógép sem tudja megmutatni, mi rejtőzik benne valójában, ha nincs hozzá egy kiváló, megbízható operációs rendszere. De mi számít megbízhatónak? Hogyan győződhetünk meg erről akár laikusként is? És miért nem érdemes kockáztatni? Mutatjuk!

Miért fontos, hogy eredeti legyen az operációs rendszer?

Két módja van annak, hogy működőképessé tedd a számítógéped. Egyrészt van a kalózmásolatok világa, melyről nem szeretnénk beszélni, mert csak a baj van velük! Másrészt van a jogtiszta irány, amivel számos negatív következménytől óvod meg magad. A kalózmásolatokkal büntethetővé válsz és nem fogsz megfelelő frissítésekhez jutni. A nagyobb baj az, hogy ezáltal olyan biztonsági rések keletkeznek a rendszeren, amit könnyűszerrel kihasználhatnak az adathalászok. Nagyon gyorsan sebezhetővé válik a készüléked, ha nem gondoskodsz a megfelelő jogtiszta szoftverről.

Felújított laptopok eredeti operációs rendszerrel

Ma már úgy is felkerülhet a gépedre egy eredeti operációs rendszer, hogy nem is te telepítetted. Erre tökéletes alkalom, amikor felújított laptopot vásárolsz. Ha ezt jó helyről veszed, akkor opcionálisan kérheted mellé egy jogtiszta Windows telepítését is. Vásárolj használt felújított laptopot megbízható szakemberektől!

Ők nem csak tesztelt és hiba miatt cserélt alkatrészekből álló gépet adnak el neked, de gondoskodnak az operációs rendszeredről is. Így egyrészt nem kell neked vagy az unokaöcsédnek hozzálátni otthon a telepítéshez. Másrészt garantáltan jogtiszta forrásból lesz beszerezve minden program, amit rátesznek.

Windows esetén a MAR program a biztosíték

A Microsoft Authorized Refurbishment (MAR) program kifejezetten felújítással foglalkozó partnercégek számára nyújt jogtiszta szoftvereket. Az együttműködés által tudják ezek a vállalkozások jogtisztán és megfizethető áron nyújtani a legális Windows operációs rendszereket. A feltelepített rendszert ráadásul bármikor újra is telepítheted, mert megkapod hozzá természetesen az eredeti termékkulcsot is.

De hogyan látható, hogy ilyen készüléket kaptál-e a vásárlásod után? Minden hivatalos MAR partnertől származó gépre kerül egy speciálisan tervezett címke. Ezekből három típus van: lehet Windows Eredetiségi Tanúsítvány (COA), Eredeti Microsoft Refurbisher (GMRL) vagy Eredeti Microsoft (GML) is.

A MAR COA címkén jól látható, hogy csak felújított számítógépen használható, és hogy nincs kereskedelmi értéke. A felújító és telepítő cég márkaneve is rajta van, valamint egy 25 számjegyű termékkulcs is. GMRL esetén digitális licenccel ellátott gépről van szó, amit egy holografikus kép mutat, “Microsoft Authorized Refurbisher” felirattal. Ha a két típus közül bármelyikkel találkozol, akkor biztos lehetsz benne, hogy eredeti Windows lett telepítve a laptopra.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom