Close
Műfenyő vagy igazi? Így lesz fenntarthatóbb a karácsony

Műfenyő vagy igazi? Így lesz fenntarthatóbb a karácsony

A karácsonyfa felállításának családonként eltérő hagyományai vannak. Sokan már az advent kezdetén ünnepi hangulatba kerülnek, míg mások december 24-én díszítenek. A szokások nem változnak, a szemléletmódunk azonban igen. Egyre többen próbálnak környezettudatos döntést hozni az ünnepek előtt.

Összegyűjtöttünk négy lehetőséget, ami hozzásegíthet a fenntartható karácsonyfa-vásárláshoz.

Béreljünk élő fát!

Több faiskolában és dísznövény-kertészetben is lehetőség van arra, hogy élő, cserepes fenyőfát béreljünk az ünnepekre, melyeket aztán a kereskedő visszavásárol. Igazán környezetbarát alternatíva, ami az ország egyre több pontján elérhető.

Válasszunk élő fát és kérjük lebomló hálóba!

Főként vidéken lehetőségünk nyílik arra is, hogy kiválasszuk már karácsony előtt hetekkel álmaink fenyőfáját. A termelő megjelöli ezeket és csupán azokat vágják ki, amelyek az ünnepekig elkelnek.

Érdemes olyan termelőtől vásárolnunk, akik biológiailag lebomló hálóba csomagolja a fenyőt, hiszen így még műanyag-hulladékot sem termelünk.

Vásároljunk lokálisan!

Érdemes helyi termelőtől vásárolnunk a karácsonyfát, hiszen így több száz kilométernyi út károsanyag-kibocsátását tudjuk megspórolni, ráadásul a lokális kisvállalkozásokat is támogatni tudjuk.

Nem kell minden évben új fa

A már megvásárolt tárgyak újrafelhasználása a fenntartható szemlélet egyik fontos alapelve. Tehát ha már van egy műfenyőnk a padláson, poroljuk le és használjuk azt újra és újra! A Carbon Trust szerint a műfenyő díszítésével kevesebb károsanyag termelődik akkor, ha legalább tíz évig ugyanazt a fát használjuk.

(Fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Utazz Finnországba a Toldi moziban! Jönnek a Finn Filmnapok
Február közepétől csak az oltottak kaphatnak védettségit Magyarországon
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom