Close
A Ferrari ismét megmutatja, mi is az az olasz fényűzés

A Ferrari ismét megmutatja, mi is az az olasz fényűzés

A Sybarite londoni építészeti stúdió által megalkotott üzlethelyiségben minden megjelenik, ami a Ferrarit jellemzi: elegancia, elemi erő, olasz életérzés és a luxus magasiskolája.

Észak-Olaszországban, Maranellóban, a Ferrari gyárának közelében, egy 1980-as évekbeli épületben alakított ki a Sybarite tervezőiroda egy letisztult, mégis dinamikus vonalvezetésű és színvilágú üzlethelyiséget.

A butik megnyitása egybeesett a márka első divatkollekciójának piacra dobásával, amelyet Rocco Iannone olasz tervező kreatív irányításával alkottak meg.

A Sybarite feladata az volt, hogy egy olyan kiskereskedelmi üzlethelyiséget álmodjon meg, amely tökéletes környezetet teremt a Ferrari Forma-1-es rajongóinak arra, hogy elmerülhessenek a márka új divatkollekciójában.

Az üzlet homlokzata az olasz tradíciókat idézi meg terrakotta oszlopaival, a belső terek azonban ennek szöges ellentétjei: a modern megoldásokat hirdetik kanyargós formáikkal, fényes, vörös és fehér felületeikkel.

A tervező szerint az üvegek hullámzása a sebesség és a mozgás érzését keltik, a szalagszerű kialakítás pedig a Formula-1-es autókat és a versenypályákat is megidézi. Mindezt tökéletesen egészítették ki a dizájnerek a márka jól ismert élénkpiros színvilágával. A belső terekben fehér téglafal, henger alakú oszlopok, fém polcrendszerek szimbolizálják az autógyártást.

A bejárat közelében látható, fémlemezből készült Ferrari-logó lebegő hatást kelt, amely minden szögből jól látható. A Fiorano pálya térképét piros rácsokból készült installáció értelmezi újra, így közvetíti a divatkollekció tervezésének  kreatív folyamatait.

Az üzlet tökéletes helyszínt biztosít a márka első kapszula-kollekciója számára, amely szeptemberben Milanóban, majd Los Angelesben és Miami-ban is bemutatkozhat a közönség számára.

Ferraris drótkötélpálya debütált novemberben az Egyesült Arab Emírségekben a tematikus vidámpark tizedik évfordulójának tiszteletére, de nem ez az egyetlen újdonság a helyen. Az adrenalinra éhezők a csúszáson kívül máshogy is kielégíthetik az izgalom iránti vágyaikat: végigsétálhatnak az ikonikus vörös logóval díszített épület tetején.

(Fotók: Paola Pansini)

FOLYTASD EZZEL
Törökbálint ékessége lett ez a gyönyörű lakás
Nem véletlenül kapta ez a hihetetlen mexikói hotel a One&Only nevet
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom