Close
A Ferrari ismét megmutatja, mi is az az olasz fényűzés

A Ferrari ismét megmutatja, mi is az az olasz fényűzés

A Sybarite londoni építészeti stúdió által megalkotott üzlethelyiségben minden megjelenik, ami a Ferrarit jellemzi: elegancia, elemi erő, olasz életérzés és a luxus magasiskolája.

Észak-Olaszországban, Maranellóban, a Ferrari gyárának közelében, egy 1980-as évekbeli épületben alakított ki a Sybarite tervezőiroda egy letisztult, mégis dinamikus vonalvezetésű és színvilágú üzlethelyiséget.

A butik megnyitása egybeesett a márka első divatkollekciójának piacra dobásával, amelyet Rocco Iannone olasz tervező kreatív irányításával alkottak meg.

A Sybarite feladata az volt, hogy egy olyan kiskereskedelmi üzlethelyiséget álmodjon meg, amely tökéletes környezetet teremt a Ferrari Forma-1-es rajongóinak arra, hogy elmerülhessenek a márka új divatkollekciójában.

Az üzlet homlokzata az olasz tradíciókat idézi meg terrakotta oszlopaival, a belső terek azonban ennek szöges ellentétjei: a modern megoldásokat hirdetik kanyargós formáikkal, fényes, vörös és fehér felületeikkel.

A tervező szerint az üvegek hullámzása a sebesség és a mozgás érzését keltik, a szalagszerű kialakítás pedig a Formula-1-es autókat és a versenypályákat is megidézi. Mindezt tökéletesen egészítették ki a dizájnerek a márka jól ismert élénkpiros színvilágával. A belső terekben fehér téglafal, henger alakú oszlopok, fém polcrendszerek szimbolizálják az autógyártást.

A bejárat közelében látható, fémlemezből készült Ferrari-logó lebegő hatást kelt, amely minden szögből jól látható. A Fiorano pálya térképét piros rácsokból készült installáció értelmezi újra, így közvetíti a divatkollekció tervezésének  kreatív folyamatait.

Az üzlet tökéletes helyszínt biztosít a márka első kapszula-kollekciója számára, amely szeptemberben Milanóban, majd Los Angelesben és Miami-ban is bemutatkozhat a közönség számára.

Ferraris drótkötélpálya debütált novemberben az Egyesült Arab Emírségekben a tematikus vidámpark tizedik évfordulójának tiszteletére, de nem ez az egyetlen újdonság a helyen. Az adrenalinra éhezők a csúszáson kívül máshogy is kielégíthetik az izgalom iránti vágyaikat: végigsétálhatnak az ikonikus vörös logóval díszített épület tetején.

(Fotók: Paola Pansini)

nagy sztori | Ferrari | dizájn | london | üzlet

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram