Close
Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Az idő múlásával egyre nehezebb értékes veteránautókat találni pajták rejtekében, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne még mindig kincsekre bukkanni. Az egyik ilyen gyöngyszem ez az 1973-as Dino 246 GTS, amely annak ellenére, hogy az elmúlt négy évtizedet garázsban töltötte, elképesztően jó állapotban van.

A Dino márkát eredetileg azért dobta piacra az 1950-es évek végén a Ferrari, hogy a maranellói gyártó ügyfelei számára olcsóbb, V6-os motorral hajtott sportkocsit kínáljon, amely azonban még mindig az ágaskodó paripás márka minőségét ígéri. A nevét Alfredo „Dino” Ferrari, a márkát alapító Enzo Ferrari néhai fia után kapta, és közel húsz éven keresztül, 1976-ig használták.

A pajtában talált 1973-as évjáratú Dino 246 GTS a típus pályafutása vége felé készült, és eredetileg egy olasz vásárlónak adták el, majd az autó később is az országban maradt. Újonnan egy Adelio Negri nevű üzletember vásárolta, aki a Comói-tó délkeleti partján élt, majd az autókereskedő Campanini család vásárolta meg 1981-ben, és azóta is megtartotta.

Ötven éve hagyta el tehát a maranellói gyárat, mégis mindössze két tulajdonosa volt ennek a Dinónak.

A Pininfarina által tervezett, krémfehérre fényezett karosszériája és fekete bőrkárpitja is eredeti, jó állapotban maradt fenn, nagyrészt annak köszönhetően, hogy az autót az elmúlt időben szinte egyáltalán nem vezették.

A csodás időkapszulát a Girardo & Co kínálatából lehet megvásárolni, az árát azonban csak az érdeklődő vásárlóknak árulják el. A Dino 246 GTS-ről ebben a cikkünkben olvashatsz részletesebben.

Ferrari | dino 246 gt

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Már most mutatja a szankciók hatását az orosz autópiac: soha nem látott mélypont

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram