Close
Ezért hálásak most a finnek a briteknek és a Mikulásnak

Ezért hálásak most a finnek a briteknek és a Mikulásnak

Köszi, Joulupukki!

A Mikulás és a nagy hóesés visszacsábítja a brit turistákat Lappföldre, fellendítve valamelyest a koronavírus-járvány által sújtott finnországi idegenforgalmat.

“Az ünnepek környékén Lappföldre érkező turisták többsége Nagy-Britanniából jön” – mondta Sanna Karkkainen, a Rovaniemi turisztikai és marketing igazgatója.

Az első brit chartergépek még november közepén érkeztek, a trip középpontjában pedig a Mikulással való találkozás áll. A lappföldi Rovaniemi a Mikulás hivatalos szülővárosaként ismert,

ahol a programok között a Mikulás-falu felkeresése mellett északi sarkköri kirándulások is szerepelnek.

Sanna Karkkainen elmondta, az új omikron-változat egyelőre nem okozott olyan visszamondásokat, mint tavaly ilyenkor az emelkedő esetszámok és Finnország szigorú utazási korlátozásai. Bár a legtöbb turista még mindig az Egyesült Királyságból érkezik, egyre több a franciaországi és az olaszországi látogató is. Nagy-Britannia egyébként a napokban szigorította az országba visszatérőkre vonatkozó szabályokat; előírta az indulás előtti és az Angliába érkezés utáni Covid-teszt elvégzését, oltási státusztól függetlenül.

A Finnországba utazóknak oltási igazolvánnyal és negatív teszttel kell rendelkezniük, vagy pedig igazolniuk, hogy az elmúlt hat hónapban átestek a betegségen.

Hivatalos adatok szerint az idei karácsonyi szezonban a Finnországba érkező charterjáratok száma megközelíti a 2019-es idényben megszokott mennyiség kilencven százalékát.

A járvány előtt 724 charterjáratot fogadtak Lappföld legészakibb repülőterei, amelyek közül Kittila és Rovaniemi bizonyult a legnépszerűbb célállomásnak. 2019 decemberében Lappföldnek 152 ezer látogatója volt, aztán a világjárvány következtében a látogatók kilencvennyolc százaléka “eltűnt”, a szállásfoglalások pedig hetvenkilenc százalékkal estek vissza.

A finnek rendre a „jó országok” lista élbolyában szerepeltek, idén pedig egyenesen elsők lettek. Ünnepelni viszont csak finnes visszafogottsággal lehet, mert néhány területen kissé hűvös az ország és a nagyvilág viszonya.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)

 

brit | idegenforgalom | lappföld | turisták | turizmus

FOLYTASD EZZEL

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Ez a weboldal nagy segítség lehet, ha külföldre költöznél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom