Ezzel az egyetlen trükkel minden eddiginél finomabb lesz a magyarok kedvenc salátája

Az uborka tökéletes nyári zöldség, hiszen frissítő, ropogós és enyhe íze miatt változatosan elkészíthető. Az uborka lehet mellékszereplő, de fő alkotóeleme is egy szezonális salátának. Például a klasszikus uborkasalátának, amely az egyik legnépszerűbb kísérője egy sor magyar fogásnak.

Ahhoz, hogy az uborka salátát készíthetjük tejföllel vagy anélkül, egy dolog biztos: minden esetben érdemes felhasználás előtt a szeletelt uborkát megsózni és a felesleges vizet leitatni róla.

Ezzel az egyszerű praktikával sokkal intenzívebbé válhat az uborkasaláta íze.

Az uborka sózása és lecsepegtetése megnövelheti az előkészítési időt, mégis kulcsfontosságú lehet. A lesózott zöldséget akár húsz-harminc percig is pihentethetjük további felhasználás előtt, majd bátran le is öblíthetjük, hogy eltávolítsuk róla a sót. Felhasználás előtt hasonlóan érdemes lesózni a tökfajták közül

a cukkinit és a padlizsánt is, hogy a felesleges nedvességet eltávolítsuk belőle.

Érdemes finomra őrölt sót használni a folyamathoz. A legjobb választás a himalája só, mivel az nyomokban kalciumot, káliumot és magnéziumot is tartalmaz, így egészségesebb alternatívának számít.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

 

saláta | tipp | finomabb | nyári | trükk

FOLYTASD EZZEL

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Salalah – A téli üdülések új slágere

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A csendes luxus titka: ismerd meg a Falconerit!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom