Ezzel az egyetlen trükkel minden eddiginél finomabb lesz a magyarok kedvenc salátája

Az uborka tökéletes nyári zöldség, hiszen frissítő, ropogós és enyhe íze miatt változatosan elkészíthető. Az uborka lehet mellékszereplő, de fő alkotóeleme is egy szezonális salátának. Például a klasszikus uborkasalátának, amely az egyik legnépszerűbb kísérője egy sor magyar fogásnak.

Ahhoz, hogy az uborka salátát készíthetjük tejföllel vagy anélkül, egy dolog biztos: minden esetben érdemes felhasználás előtt a szeletelt uborkát megsózni és a felesleges vizet leitatni róla.

Ezzel az egyszerű praktikával sokkal intenzívebbé válhat az uborkasaláta íze.

Az uborka sózása és lecsepegtetése megnövelheti az előkészítési időt, mégis kulcsfontosságú lehet. A lesózott zöldséget akár húsz-harminc percig is pihentethetjük további felhasználás előtt, majd bátran le is öblíthetjük, hogy eltávolítsuk róla a sót. Felhasználás előtt hasonlóan érdemes lesózni a tökfajták közül

a cukkinit és a padlizsánt is, hogy a felesleges nedvességet eltávolítsuk belőle.

Érdemes finomra őrölt sót használni a folyamathoz. A legjobb választás a himalája só, mivel az nyomokban kalciumot, káliumot és magnéziumot is tartalmaz, így egészségesebb alternatívának számít.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

 

konyhai | tipp | uborka | trükk | finomabb

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom