Close
Itt fizetnek azért, ha az ismerőseink az ajánlásunkra foglalnak szobát

Itt fizetnek azért, ha az ismerőseink az ajánlásunkra foglalnak szobát

Abból a szempontból furcsa világot élünk, hogy étterem- vagy szálláskereséskor bőszen adunk vadidegenek véleményére: a különféle értékelő oldalakat böngészve az alapján döntünk vendéglátóhelyek sorsáról, hogy Jacksonnak Új-Zélandról ízlett-e Antwerpenben a belga csokis waffel vagy az Uruguayból érkezett Diego kényelmesnek találta-e a New York-i Soho trendi szállodájának ágyát. Ennek mostantól vége.

Merthogy itt van Benny, egy kizárólag meghívásos alapon működő platform, melyen a tapasztalt utazók afféle utazási ügynökként tevékenykedhetnek és barátaik, családtagjaik számára ajánlhatnak szálláshelyeket, valamint adhatnak egyéb értékes tippeket – jutalékért cserébe.

Ahhoz, hogy ügynökök lehessünk, egy átfogó ellenőrzési procedurán kell átesnünk.

Ha minden jól alakul, és mondjuk egy hozzánk közel álló személy az általunk ajánlott hotelben foglal szobát, akkor öt százalék jutalékot kapunk.

Az ötlet Jimmy Suh-tól származik, aki húszéves vendéglátós tapasztalattal a háta mögött vágott bele a bizniszbe, mivel a barátai és az ismerősei állandóan azzal nyaggatták, hogy ajánljon nekik helyeket, hiszen tudták róla, hogy rengeteget utazik, és képben van a legjobb szállodákat illetően. Erre kitalált egy rendszert, ami aztán futőtűzként kezdett el terjedni. Egyre többen csatlakoztak a hálózathoz, amely arra épülve javasolt szállodákat, hogy milyen profilú, legtöbbször egyedülálló élményt kínáló hotelek passzolnak bizonyos emberekhez.

Aki ügynök szeretne lenni, annak ki kell töltenie egy részletes kérdőívet a kedvenc szállodáiról, az általa preferált úti célokról, illetve egyéb, utazással kapcsolatos tudnivalókról, hogy kiderüljön, megfelel-e a szigorú követelményeknek. “Autentikus személyeket keresünk. Olyanokat, akik túllátnak a mainstreamen, és tökéletesen ismerik az általuk ajánlott hoteleket. Ha úgy érezzük, hogy egy ügynök által összeállított ajánlás nem egyezik azzal, amit mi tudunk az adott szállodáról, akkor deaktiváljuk. Biztosra megyünk, mert egy Benny-ügynöknek tökéletesen ismernie kell a várost és a javasolt szállodát” – mondta az alapító.

Ahelyett tehát, hogy órákig görgetnénk lefelé a telefonunkon idegenek kommentjeit, sokkal hasznosabbnak tűnik, ha találunk egy Benny-ügynököt, hiszen adott esetben többet tudhat a hotelről, mint maguk a szállodák alkalmazottai.

Benny-ügynökök jelenleg öt nagyvárosban (New York, Los Angeles, Miami, Austin, Palm Springs) dolgoznak, de a tervek szerint ez a szám év végére eléri a százat. Nem kell akkor sem aggódni, ha személyesen egyet sem ismerünk, mert a várólistára feliratkozva előbb-utóbb ránk talál egy.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

szálloda | benny | ajánlás | szállás | ügynök

FOLYTASD EZZEL

Ezért ajánlott egy üveg vizet átgurítani az ágy alatt, miután beléptünk a szállodai szobába

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram