Ez az új közlekedési eszköz gyorsabb lesz, mint egy repülő és olcsóbb is

A kanadaiak FluxJet-je egy teljesen elektromos vonat-repülő hibrid, ami forradalmasíthatja a közlekedést.

Egy kanadai startup nemrégiben bemutatta repülőgép-vonat hibridjét, amely állításuk szerint alapjaiban alakíthatja át az utazást. A teljesen elektromos FluxJet több mint 621 mérföld/órás, azaz 999 kilométer/órás emissziós sebességgel tud majd szárnyalni. Összehasonlításképpen:

egy kicsit gyorsabb lesz, mint egy átlagos magánrepülőgép sebessége, vagy körülbelül háromszor gyorsabb, mint egy nagysebességű vonat.

A szárnyak nélküli repülőgép – ahogy a cég nevezi – az érintésmentes erőátvitellel és egy csomó technológiai innovációval hozza létre szédítően gyors tempóját.

Az eszköz egy csőben közlekedik majd akár ezer kilométer/órás sebességet is meghaladva.

Úgy tudni, egyszerre ötvennégy utast és két kerekesszéket tud szállítani, emellett négy csomagtartóval is felszerelik, amibe tíz tonnányi rakomány is elférhet.

A TransPod vonalnak kulcsfontosságú helyeken és nagyobb városokban lesznek állomásai. A járatok várhatóan kétpercenként fognak indulni, a jegyek pedig állítólag körülbelül negyvennégy százalékkal kerülnek kevesebbe, mint a repülők esetében.

A projekt a számítások szerint száznegyvenezer munkahelyet teremt,

és 19,2 milliárd dollárral növeli majd Kanada GDP-jét az építkezés során. Emellett jelentősen csökkenti a széndioxid-kibocsátást is.

A cég nemrég egy kicsinyített FluxJetet is bemutatott egy torontói rendezvényen, hogy szemléltesse képességeit. A demómodell felszállási és leszállási manővert hajtott végre.

Sebastien Gendron, a Transpod vezérigazgatója úgy fogalmazott: az elmúlt néhány év kemény munkája elvezetett ahhoz a mérföldkőhöz, amit most elértek, amikor a szavak valósággá válnak. Hozzátette azt is, hogy a technológia bevált, bíznak a befektetőkben, a kormányokban és a partnereikben, illetve továbbra is törekednek a szállítás hatékony újradefiniálására.

(Forrás: RobbReport, fotók: Transpod)

utazás | fluxjet | kanada | közlekedés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom