A 2022-es labdarúgó világbajnokság első napjainak alkalmából az egyik vezető gasztronómiai oldal összegyűjtötte azokat a világklasszisokat, akik a vendéglátásban is sikeresek.
N10 – Alessandro Del Piero
A korábbi futballsztár 2006-ban vb-győzelemhez segítette csapatát, Alessandro Del Piero pedig ma is egy két lábon járó legenda Olaszországban.
Először Milánóban nyitott éttermét, amit a mezszáma alapján N10-nek nevezett el.
Jelenleg Los Angelesben él, így nem meglepő, hogy ott folytatta a terjeszkedését. Éttermében szezonális olasz ételeket szolgálnak fel, az N10 Collection pedig olyan márkákkal működik együtt, mint például a Lavazza, az Olitalia vagy az Urbani Truffles.
Londoner Macao – David Beckham
A Londoner Macao egy hatalmas, kétmilliárd dolláros üdülőhely, amely 2021 márciusában nyílt meg Makaóban. A helyhez két ikonikus brit is szorosan kötődik: a futballfenomén, David Beckham és a konyha ördöge, Gordon Ramsay.
Beckham a róla elnevezett lakosztály megtervezésében személyesen is segédkezett,
a Gordon Ramsay nevét viselő Pub & Grill étterem pedig Ramsay híres marhahús-wellingtonját is felszolgálja.
Babbo – Willian Borges és David Luiz
A két brazil sztár, Willian Borges és David Luiz tulajdonában lévő Babbo egy olasz étterem London szívében, melyet a neves séf, Nicola Cariglia vezet. Az ismert szakács dél-olasz gyökerei visszaköszönnek az étlapon, a legnépszerűbb fogás azonban kétségtelenül az ikonikus lasagne, amiért mindenki rajong.
Zela – Cristiano Ronaldo
A földkerekség legnagyobb futballsztárjának étterembirodalma, a Zela már több városban, köztük Barcelonában és Madridban is nyitott már vendéglátóhelyet, aminek megszületésében Rafael Nadal, Enrique Iglesias és Pau Gasol is együttműködött.
A kínálatban a mediterrán alapanyagok és a japán konyhatechnológia találkozik,
így az asztalra a friss halak mellett például wagyu teriyaki és Iberico sertés gyoza kerül.
Nulle Part Ailleurs – Zinedine Zidane
Zinedine Zidane egy egyszerű, otthonos ízeket közvetítő francia étterem tulajdonosa Bordeaux-ban. A hely egyszerre étterem, bár és klasszikus kávézó, így mindenki megtalálja a számítását. A folyamatosan változó étlapon megjelenő francia és mediterrán fogásokat a világbajnoki mérkőzések nézése közben is elfogyaszthatják a vendégek.
Giusé Trattoria – Marco Verratti
A nagyon elegáns Giusé Trattoria egy olasz étterem, amely lüktető vörös enteriőrjével, DJ-pultjával, arancinivel és gnocchival várja a vendégeket. A konyhát Vittorio Beltramelli séf vezeti, aki a szakma csínját-bínját a három Michelin-csillagos éttermet vezető Gualtiero Marchesitől, a modern olasz konyha alapítójától leste el.
Finger’s – Clarence Seedorf
A Suriname-ban született, de az Interben és az AC Milanban világhírűvé vált Seedorf a holland válogatott játékosa volt.
Bár pályafutása során több legendás klubban is megfordult, Milánótól sosem tudott elszakadni.
Ott nyitotta meg a Finger's éttermet, ahol brazil-japán ételeket szolgálnak fel. Szintén van étterme Porto Cervóban és Rómában is, ahol ugyancsak brazil szakácsok visznek különleges fúziós konyhát.
Rosso – Rio Ferdinand
Az angol válogatott és a Manchester United korábbi csapatkapitánya, Rio Ferdinand a tulajdonosa a Rosso nevű csúcskategóriás étteremnek, ahol olasz ihletésű ételeket szolgálnak fel.
A bárban zseniális borokat és pezsgőket, valamint egyedi koktélokat kínálnak.
Bull and Bear – Gary Neville
Az étterem tulajdonosa a Manchester United és az angol nemzeti tizenegy egykori jobbhátvédje, Gary Neville, a konyhát pedig a Michelin-csillagos éttermet vezető Tom Kerridge irányítja. A helyen brit komfortételeket kóstolhatunk, melyek magas minőségű, helyi alapanyagokból készülnek.
Az elegáns étterem egyik sarkában televíziókat is elhelyeztek,
így tökéletes hely arra, hogy két falat között figyelemmel kövessük a világbajnokság eseményeit is.
(Forrás: Finedininglovers, fotók: az éttermek hivatalos weboldalai és Facebook oldalai)
katar | foci | világbajnokság | labdarúgás
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!