Ez a leggyakoribb hiba, amit szinte mindenki elkövet főzés során a fokhagymával

A fokhagyma a magyar gasztronómia egyik legfontosabb fűszere, amelyet számos fogás elkészítéséhez használunk. A fokhagyma igénybevétele viszont nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk, mivel számos hibát elkövethetünk akkor, amikor az ételünkbe tesszük. Van azonban egy, amiről nem is gondolnánk, hogy rosszat tesz kedvenc ételünknek.

A konyhák egyik leggyakoribb kiegészítője a fokhagymanyomó, amit szinte mindenki használ is főzés során. A szakértők szerint azonban érdemes lenne mellőznünk. Azt gondolnánk, hogy az összepréselt fokhagyma szépen eloszlik a főzőedényben, így enyhébb ízt eredményez, hiszen nem koncentrálódik egyetlen területen sem.

Valójában nem ez történik.

Amikor a fokhagymát szinte pürésítjük a fokhagymanyomóban, felszabadítjuk az illatanyagait és aromájáért felelős összetevőit, így tulajdonképpen sokkal intenzívebbé válik az íze. Ráadásul a fokhagymanyomó megváltoztathajta az étel állagát és olajon pirítva vagy sütőben sütve nagyobb valószínűséggel ég meg, mintha aprítottuk volna.

Akkor járunk el helyesen, ha a fokhagymagerezdek megpucolása után késsel levágjuk a gerezdek szélét, majd vékonyan felszeleteljük, és

egészen picire aprítjuk a késünk pengéjének előre-hátra történő mozgatásával.

Amikor a fűszert kellőképpen finomra aprítottuk, érdemes pár percig szellőzni hagyni, hogy vegyületei oxidálódjanak és ezáltal teljessé váljanak és megadják azt az aromát az ételünknek, amit elvárunk tőlük.

A fokhagyma pucolása sokáig macerás feladatnak bizonyult, azonban a TikTok-nak köszönhetően egyre több remek konyhai praktikára és trükkre derül fény. Ebben a cikkünkben egy ilyet mutatunk meg.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

fokhagyma | konyhai trükk | sütés | konyhai praktika | trükk

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom