A fokhagyma a magyar konyha egyik legfontosabb alapanyaga, hiszen számos étel alapízéhez járul hozzá. Nem kell azonban folyamatosan boltba járnunk azért, hogy friss alapanyagot tehessünk a vacsorába, egyetlen trükkel ugyanis folyamatosan biztosítani tudjuk ezt magunk számára.
Az első lépés a fokhagyma csíráztatása, ami nagyon könnyen kivitelezhető. Nincs más dolgunk, minthogy a fokhagymáról lehúzzuk a külső héját, szabaddá téve a gerezdeket, majd éles késsel vágjuk le mindegyik hegyét.
Ezt követően a fokhagyma alját vízbe helyezzük, hogy már másnapra elkezdjenek nőni apró gyökerei.
Néhány nap múlva zöld hajtásokra lehetünk figyelmesek, egy hét elteltével pedig át is ültethetjük őket. Fontos, hogy a gerezdeket elválasszuk egymástól és
olyan területre ültessük, ahol tápanyagban gazdag talajban, sok napsütés mellett növekedhet.

Az ültetés során törekedjünk arra, hogy a gerezdeket legalább öt centiméteres talaj borítsa. Néhány hét elteltével pedig már ki is húzhatjuk frissen termesztett, hazai fokhagymánkat, hogy aztán esszenciális aromáival tökéletessé varázsolja vacsoránkat.
(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty)
praktika | konyhai trükk | konyhai praktika | tipp | trükk | fokhagyma
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!