Egyetlen trükk és soha többé nem kell fokhagymát vásárolnod

A fokhagyma a magyar konyha egyik legfontosabb alapanyaga, hiszen számos étel alapízéhez járul hozzá. Nem kell azonban folyamatosan boltba járnunk azért, hogy friss alapanyagot tehessünk a vacsorába, egyetlen trükkel ugyanis folyamatosan biztosítani tudjuk ezt magunk számára.

Az első lépés a fokhagyma csíráztatása, ami nagyon könnyen kivitelezhető. Nincs más dolgunk, minthogy a fokhagymáról lehúzzuk a külső héját, szabaddá téve a gerezdeket, majd éles késsel vágjuk le mindegyik hegyét.

Ezt követően a fokhagyma alját vízbe helyezzük, hogy már másnapra elkezdjenek nőni apró gyökerei.

Néhány nap múlva zöld hajtásokra lehetünk figyelmesek, egy hét elteltével pedig át is ültethetjük őket. Fontos, hogy a gerezdeket elválasszuk egymástól és

olyan területre ültessük, ahol tápanyagban gazdag talajban, sok napsütés mellett növekedhet.

Az ültetés során törekedjünk arra, hogy a gerezdeket legalább öt centiméteres talaj borítsa. Néhány hét elteltével pedig már ki is húzhatjuk frissen termesztett, hazai fokhagymánkat, hogy aztán esszenciális aromáival tökéletessé varázsolja vacsoránkat.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty)

fokhagyma | konyhai praktika | konyhai trükk | trükk | tipp

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom