Ahogyan egyre hűvösebb van odakint, úgy vágyunk mindinkább a forró italokra. A forralt bor és a klasszikus puncs mellett a házi almabor lehet az, ami igazán átmelegít egy esős estén. Ráadásul a recept alkoholmentes, így bárki nyugodtan fogyaszthatja.
Hozzávalók:
- 10 nagy alma
- 1/2 narancs
- 4 rúd fahéj
- 1 teáskanál szegfűszeg
- 1 teáskanál szegfűbors
- 1 egész szerecsendió
- 1/2 csésze barna cukor
Elkészítése:
- Egy nagy edénybe tegyük bele a negyedekbe vágott almát, a narancsot, a fűszereket és a barna cukrot! Öntsük fel dupla mennyiségű vízzel! Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt, és fedő alatt pároljuk két órán át!
- Távolítsuk el a narancsot és az egészben használt fűszereket! Az almát botmixerrel pürésítsük, majd tegyük vissza a tűzre további egy órára!
- Gézen szűrjük le az almalevet, a püréből nyomjuk ki a nedvességet! A szűrt alma cidert melegen tálaljuk!
Extra tipp: Az ital gyakorlatilag bármilyen almából elkészíthető, az intenzívebb ízvilágú fajták – például a Granny Smith – azonban még aromásabbá tudja varázsolni.
Ha a forró italt egy kis koffeinnel és némi alkohollal is feldobnád, készíts kávé alapú koktélokat!
(Fotó: Getty Images)
forró cider | alkoholmentes forró ital | recept | cider | alma cider
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!