Régen készült fontosabb térkép feketeöves vagabondok számára

Mert nagyon fontos, hogy a kiszemelt célpontot melyik hónapban akarjuk felkeresni.

Monszun. Nulla fok alatti hőmérséklet. Folyamatos 50 Celsius-fok körüli hőmérséklet. Csúcsszezon, amikor akkora a tömeg, hogy egy mobiltelefont sem lehet leejteni.

Ezek mind olyan időszakok, amiket egy tapasztalt utazó okosan elkerül. Csakhogy ezt a tudást nagyon nehéz megszerezni, hiszen alaposan tanulmányozni kell az adott ország, terület, mikrórégió időjárását, turisztikai jelentőségét, nemzeti ünnepeit, röviden olyan tényezőket, amelyek befolyásolják, milyen lesz a régóta tervezett nyaralásunk. Kínai újév idején Kínán belül, vagy azt érintve utazni pokoli és sokkal drágább is. Július és október eleje között Észak-India olyan tud lenni, mintha folyamatosan zuhany alatt állnánk, és könnyen ott ragadhatunk valahol, mert az utakat gyakran elmossa az eső. Dubajba nem szabad május és szeptember között menni, mert elolvadunk, és így tovább.

Ez az ügyes térkép azonban egyetlen gifben foglalja össze, melyik országban, kontinensen mikor van fő-, holt- és utószezon.

Novemberben vagy januárban felkeresni európai fővárosokat vagy másodlagos desztinációkat, mint Brugges, Siena, Bonn, Sevilla szokatlannak hangozhat, de van benne ráció, a hőmérséklet megfelelő öltözékben elviselhető, és a nyáron rettenetes tömeg elfogadható (vagy elfogadhatóbb) méretűre zsugorodik, és akkor még nem is beszéltünk a szálláshelyek áráról.

A térkép lehetne részletesebb is, erről kár lenne vitát nyitni, de jó alapot biztosíthat a további kutatásokhoz, és arra tökéletes, hogy néhány másodperc alatt átláthassuk, hogyan alakulnak a szezonok a különböző kontinenseken.

monszun | gif | holtszezon | szezon | főszezon | utószezon

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom