Ezek a világ legjobb helyei, ha főzni tanulnál

Az utazás és a gasztronómia felfedezése kéz a kézben jár, hiszen egy új kultúrát az ételeken keresztül is megismerhetünk. Azok számára pedig, akik az átlagos turistánál jobban elmélyülnének az országok konyhájában, remek lehetőséget biztosítanak a főzőtanfolyamok, amelyek egy-egy klasszikus étel köré szerveződnek.

Ezek az alkalmak arra is jók, hogy a fantasztikus kikapcsolódás mellett az otthoni főzésünket is kreatívabbá varázsoljuk. De hol is érdemes főzni tanulni?

Firenze

Olaszországban minden nagyobb városban be lehet jelentkezni egy-egy főzőtanfolyamra, így megtanulhatunk autentikus pizzát, házi tésztát vagy eredeti tiramisut is készíteni. Firenzében a Mama Florence főzőiskolát érdemes felkeresni, ahol

az olasz ételekről, borokról és kultúráról tanulhatunk.

Rómában a Montese Cooking Experience-ben toszkán specialitásokat leshetünk meg és sok új információval gazdagodhatunk a lokális forrásból származó, szezonális alapanyagok felhasználásáról is.

Peru

Limában járva lépten-nyomon gasztronómiai kuriózumokra bukkanhatunk, hiszen díjnyertes séfek mellett a helyi asszonyok is szívesen bevezetnek a perui konyha rejtelmeibe. Hector Aguilar Valle séf munkája során négy kontinens Michelin-csillagos éttermeiben dolgozott, Peruvian Cooking Class-on pedig az a célja, hogy

a klasszikus perui ételek és italok elkészítésének titkait adja át tanítványainak egyetlen nap alatt.

Szintén jó lehetőség a Sky Kitchen, ahol tematikus kurzusokon lehet részt venni, így megtanulhatunk ceviche-t, quinoás ételeket és klasszikus ételeket is főzni. A legkezdőbb hobbiszakácsoknak gyümölcskóstoló órákat is tartanak a piacon, nekik azt tanítják meg, hogy az egyes ízletes gyümölcsöket milyen fogások elkészítéséhez tudják felhasználni.

Franciaország

Nem titok, hogy Franciaországban találhatók a világ legjobb főzőiskolái, ám akik csak megízlelnék ezek varázsát, egy egész szemeszter helyett néhány órát vagy napot is áldozhatnak a gasztronómiai élvezetekre. Ezeken a tanfolyamokon klasszikus ételek, desszertek, mellett az igazi croissant elkészítését is megtanulhatják a diákok. A La Cuisine Paris tökéletes választás azok számára, akik autentikus ételeket főznének,

bekukucskálnának a párizsi piacok kulisszái mögé, vagy elsajátítanák a francia péksütemények késztésének alapjait.

Japán

Japánban elsősorban Tokióban érdemes főzőkurzusra jelentkeznünk, hiszen például a Tsukiji Cooking háromórás tanfolyamokon vezet be az autentikus ételek világába, hogy aztán sushit, maki tekercseket, okonomiyakit és robatayakit készítsenek a mesterek a tanítványaikkal.

A diákok az első órát a piac felfedezésével töltik, hogy minden szükséges friss alapanyagot beszerezhessenek.

Ezt követően sajátítják el a japán szakácsoktól a főzési technikákat.

Argentína

A hús szerelmesei hol máshol ugorhatnának fejest a barbecue rejtelmeibe, mint Argentínában?

A helyiek még az otthonaikba is beengedik a turistákat,

hogy megtanítsák nekik néhány óra alatt, hogy a különböző húsdarabokból milyen változatos fogások készíthetők. Sőt, Latin-Amerika egyik legnépszerűbb fogásának, az empanadának a titkait is megismerhetik.

Marokkó

A marokkói konyha ízekben és színekben gazdag,

a főzés iránt érdeklődők számára pedig kihagyhatatlan programokat kínál a Marrákestől csupán húsz percre található Faim d'Epices főzőiskola. A farmon működő oktatási helyen a helyi szakácsok útmutatásai alapján minden nap más menüsort tanulhatunk meg.

Thaiföld

A thai ételek otthoni elkészítése igazi kihívást jelenthet, de nem akkor, ha az alapokat helyben lessük el. May Kaidee kurzusai Bangkokban és Chiang Maiban, vegetariánus ételek köré szerveződnek és gyakran csupán két órásak, így egy zsúfolt napba is jól beilleszthetők. A Chef LeeZ Thai Cooking Class Bangkok ennél magasabbra tette a lécet:

egyetlen nap alatt tizenkét fogás elkészítését tanítja meg a turistákból lett diákoknak.

London

A Bread Ahead Baking School London szívében található, tanfolyamain pedig a kezdőtől a profi szakácsokig bárki részt vehet, hogy megtanulja, miként kell elkészíteni

például az autentikus kovászt és az azon alapuló különböző kenyereket.

Az órák célja, hogy az érdeklődők elsajátítsák a pékségekben alkalmazott technikákat.

Merida

A mexikói konyha tele van ízekkel, a Meridában található Los Dos pedig változatos lehetőséget kínál arra, hogy elmerüljünk a helyi alapanyagokban és kultúrában. A hétórás és félnapos tanfolyamok mellett privát kurzusokon is részt lehet venni, így a gasztronómiai élmény igazán exkluzív lesz.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

nagy sztori | tradicionális ételek | főzőiskola | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom