Close
Egyetlen trükkel lesz tökéletes a franciák kedvenc reggelije

Egyetlen trükkel lesz tökéletes a franciák kedvenc reggelije

A bundáskenyér, vagy más néven francia pirítós egy évezredek óta fogyasztott és kedvelt étel, amelyet bár mindenki gyakran készít, a tökéletes receptúrát annál kevesebben ismerik.

A tökéletes francia pirítós a sütési technológián és az összetevőkön múlik. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen kenyérből készül és az sem, hogy a tojás és a tej arányát miként alakítjuk. De szintén fontos, hogy mennyire áztatjuk be a kenyeret a tejes-tojásos masszába, hogyan és mennyi ideig sütjük, hogy aranybarna, ropogós legyen a külseje, de a belseje megőrizhesse a puhaságát.

Mutatjuk, mik a buktatók és mire kell a leginkább odafigyelni.

Ne használjunk friss kenyeret!

A francia pirítós esetében a kissé szikkadtabb kenyér a legjobb alapanyag. A friss kenyér ugyanis áztatás során szétmállik, míg

a kissé szárazabb könnyebben beszívja a folyadékot és nem esik szét tőle.

A tej és a tojás aránya kulcsfontosságú

A keveréknek mindig több tojást kell tartalmaznia, mint tejet. Sőt tulajdonképpen néhány csepp tej elegendő. A túlságosan híg massza ugyanis nem vonja be egyenletesen a kenyeret, nem képezi azt a vastag réteget, amire a sütés során szükségünk van. Ha azonban túl sűrű a keverék, kellemetlen íze lesz a megsült tojásnak. Ha egy általános arányt szeretnénk felállítani, azt mondhatjuk, hogy 3-4 tojáshoz egy löttyintésnyi tej szükséges csupán. Aztán mehet bele mindenféle fűszer, amit csak szeretünk, így kerülhet bele fahéj, szerecsendió, gyömbér, narancshéj és vanília is.

Gyorsan és magas hőfokon süssük!

A francia pirítós elkészítéséhez gyors pirításra van szükség, így a külső réteg roppanóssága ellenére a belseje puha marad, hiszen magába zárja a nedvességet. Ha lepirítottuk a kenyereket magas hőfokon, nagyon rövid idő belül, sorakoztassuk hőálló tálba és tegyük a sütőbe, hogy egyenletes hőfokon megsülhessen nagyjából öt perc alatt.

Kedvünk szerint porcukorral, juharsziruppal, mézzel, mogyorókrémmel vagy friss gyümölcsökkel fogyasztjuk.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

francia konyha | villásreggeli | konyhai praktika | francia étel | reggeli

FOLYTASD EZZEL

Ennek a fejleménynek biztosan örülni fog minden hazai vendéglátós

Tényleg finomabb a bor, ha a nyaraláson korytolgatod? Hamarosan kiderülhet

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom