Close
Egyetlen trükkel lesz tökéletes a franciák kedvenc reggelije

Egyetlen trükkel lesz tökéletes a franciák kedvenc reggelije

A bundáskenyér, vagy más néven francia pirítós egy évezredek óta fogyasztott és kedvelt étel, amelyet bár mindenki gyakran készít, a tökéletes receptúrát annál kevesebben ismerik.

A tökéletes francia pirítós a sütési technológián és az összetevőkön múlik. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen kenyérből készül és az sem, hogy a tojás és a tej arányát miként alakítjuk. De szintén fontos, hogy mennyire áztatjuk be a kenyeret a tejes-tojásos masszába, hogyan és mennyi ideig sütjük, hogy aranybarna, ropogós legyen a külseje, de a belseje megőrizhesse a puhaságát.

Mutatjuk, mik a buktatók és mire kell a leginkább odafigyelni.

Ne használjunk friss kenyeret!

A francia pirítós esetében a kissé szikkadtabb kenyér a legjobb alapanyag. A friss kenyér ugyanis áztatás során szétmállik, míg

a kissé szárazabb könnyebben beszívja a folyadékot és nem esik szét tőle.

A tej és a tojás aránya kulcsfontosságú

A keveréknek mindig több tojást kell tartalmaznia, mint tejet. Sőt tulajdonképpen néhány csepp tej elegendő. A túlságosan híg massza ugyanis nem vonja be egyenletesen a kenyeret, nem képezi azt a vastag réteget, amire a sütés során szükségünk van. Ha azonban túl sűrű a keverék, kellemetlen íze lesz a megsült tojásnak. Ha egy általános arányt szeretnénk felállítani, azt mondhatjuk, hogy 3-4 tojáshoz egy löttyintésnyi tej szükséges csupán. Aztán mehet bele mindenféle fűszer, amit csak szeretünk, így kerülhet bele fahéj, szerecsendió, gyömbér, narancshéj és vanília is.

Gyorsan és magas hőfokon süssük!

A francia pirítós elkészítéséhez gyors pirításra van szükség, így a külső réteg roppanóssága ellenére a belseje puha marad, hiszen magába zárja a nedvességet. Ha lepirítottuk a kenyereket magas hőfokon, nagyon rövid idő belül, sorakoztassuk hőálló tálba és tegyük a sütőbe, hogy egyenletes hőfokon megsülhessen nagyjából öt perc alatt.

Kedvünk szerint porcukorral, juharsziruppal, mézzel, mogyorókrémmel vagy friss gyümölcsökkel fogyasztjuk.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

francia étel | villásreggeli | francia konyha | konyhai praktika | reggeli

FOLYTASD EZZEL

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram