Close
Párizsba hónapokon belül megérkezik a jövő: felszáll az első repülő taxi

Párizsba hónapokon belül megérkezik a jövő: felszáll az első repülő taxi

Így válik a jövő jelen idővé.

Hét éve bukkant fel a hírekben a Volocopter repülő taxija: egy rotorok segítségével függőlegesen fel- és leszállni képes jármű. Azaz légi taxi, vagyis egy olyan dolog, amilyent legfeljebb Ötödik elem-szintű sci-fikben láthattunk. Most ez a cég rukkolt elő azzal az ígérettel, hogy megreformálja a városi közlekedést:

a szerkezet már kész a publikus tesztre, és 2021-ben, azaz hónapokon belül indulnak is a próbarepülések Párizsban.

Ha minden a terv szerint halad, a német Volocopter a 2024-es párizsi olimpia idején már javában szállíthatja majd az utasokat; annak érdekében, hogy addigra üzembiztos legyen a szerkezet, 2021 elején már valóban repkedni fognak vele a francia főváros fölött. Florian Reuter, a Volocopter vezetője úgy látja,

a repülő taxi első kereskedelmi útvonalai két-három éven belül nyílhatnak meg,

a legnagyobb publicitást pedig a 2024-es párizsi olimpia hozhatja a járműnek.

Addig viszont még sok a tennivaló: a Volocopter egyelőre csak a külvárosi területeken kapott engedélyt a tesztelésre, így az eredményekkel meg kell győznie a hatóságokat, hogy a használata a belvárosban is biztonságos lenne. Emellett még a járművek közlekedéséhez szükséges infrastruktúrát is ki kell építeni.

De összességében azért elég vagány kimondani, és nem egy fantasyben olvasni, hogy hamarosan eljöhet a légitaxik kora, nem?

Ez is érdekelhet:

(Forrás: RobbReport, HVG)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom