Emelik a repülőjegyek adóját és csökkentik a vonatjegyek árát a legfrissebb döntések szerint Franciaországban

A francia hatóságok azt tervezik, megemelik a repülőjegyekre kivetett adókat, az ebből származó bevételekkel pedig a vasúti infrastruktúra fejlesztéséhez szükésges beruházásokat támogatnák.

Franciaország a vasúti infrastruktúrába való befektetéssel és a vonatjegyek árának csökkentésével arra akarja ösztönözni az embereket, hogy ezt a közlekedési módot vegyék igénybe különböző úti célok eléréséhez - legyen szó belföldi vagy nemzetközi utakról.

Clément Beaune, Franciaország közlekedési minisztere úgy fogalmazott: a repülőjegyekre kivetett magasabb adókat várhatóan jövőre vezetik be az új költségvetés részeként. Elmondta azt is, hogy az országban emelkedő tendencia figyelhető meg a vonatutak számában, így úgy véli, eljött a tökéletes alkalom arra, hogy megfizethetőbbé tegyék azt.

Hozzátette azt is, hogy az országban idén nyáron rekordmennyiségű vonatjegy eladására számítanak.

A vonatozás iránti vágyat pedig az árak csökkentésével tudják támogatni.

A miniszter kiemelte azt is, hogy a hatóságok fontolóra veszik a repülőgép-üzemanyag-adó bevezetésének lehetőségét is, melyet racionálisnak tart. Ez azonban még nem minden. Franciaország a tervek szerint 2024-ben kedvezményes árú, korlátlan utazásra lehetőséget biztosító vonatbérletekkel rukkolhat elő a fiatalok számára. Kedvező árú vonatjegyeket már most is igénybe vehetnek a helyiek és a turisták is. Az Euronews információi szerint eddig több mint kétszázezer 19 eurós jegyet adtak el, augusztus 27-én pedig Hauts-de-France-ban számos gyorsvonaton lehet majd egy euróért utazni.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

költségvetés | franicaország | vonat | árcsökkentés | vonatjegy

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom